Regelmatige perioden na een C-Section

May 15

Regelmatige perioden na een C-Section

Nadat je baby is geboren, is een gebeurtenis die u niet naar uitkijken misschien de terugkeer van uw menstruatie. Hervatting van een regelmatige menstruele cyclus is afhankelijk van de hormonale veranderingen na de levering, dus een cesarean levering zal niet een effect hebben op wanneer je menstruatie terugkeert. Een cesarean kan invloed heeft op het soort perioden na levering, echter, hebt aangezien spotten vaker na cesarean geboorte gebeurt. Je menstruatie kan verschillen in lengte, kleur en bedrag na de bevalling, of u vaginally of door cesarean leveren.

Wanneer de menstruatie weer

Na cesarean zowel vaginale levering, uw niveaus van de hormonen oestrogeen en progesteron, humaan choriongonadotrofine--hCG--neerzetten. Maar één hormoon prolactine, dalingen alleen als u geen borstvoeding geven. Als u bottle-feed, je menstruatie zal terugkeren binnen 12 weken in 70 procent van de gevallen, maar als u borstvoeding uitsluitend, prolactine niveaus hoog blijven, voorkomen van ovulatie gemiddeld voor 6 maanden, volgens het leerboek "Moeders kind verzorging." Opmerking, dat borstvoeding is echter niet waterdicht geboortebeperking, zo gebruik anticonceptiva als je niet klaar voor een ander zwangerschap.

Na Cesarean bloeden

Of u vaginally of door cesarean leveren, beleeft u een bloedige kwijting genaamd Kraamvloed voor 4 tot 6 weken na de bevalling. Het wordt lichter van kleur en minder overvloedige na verloop van tijd en mag niet verward worden met een periode. Vrouwen die hebben gehad cesarean levering ondervinden meer spotten en zwaarder periodes als gevolg van de chirurgische incisies en de reparatie van de baarmoederwand. Wanneer je menstruatie hervatten na levering--of vaginale of C-section--ze zijn waarschijnlijk in eerste instantie verschillen in kleur, de regelmaat, de geur en de bedrag uit perioden vóór de zwangerschap. Geleidelijk, verandert je menstruatie weer regelmatig. Als de periodes niet terugkeren naar normaal in een paar maanden, moet u uw arts raadplegen.


gerelateerde artikelen