Voordelen & nadelen van acupunctuur

June 22

Voordelen & nadelen van acupunctuur

In de Verenigde Staten is acupunctuur een integraal onderdeel van complementaire en alternatieve geneeskunde, integratie van technieken uit de Chinese, Japanse en Koreaanse tradities. Sommige westerlingen zijn sceptisch over de praktijk, terwijl anderen zweren bij, een overvloed aan positieve effecten melden. Wanneer goed uitgevoerd, is acupunctuur een veilige praktijk; echter kennis van uw arts van alternatieve geneeskunde procedures die u nastreven en niet elke voorschriftmedicijnen staken alvorens te spreken met uw arts.

Procedure

Acupunctuur impliceert het inbrengen van de naalden ongeveer zo slank als een mensenhaar in de huid op specifieke locaties van het lichaam. De acupuncturist kan overlaten de naalden in voor een periode van tijd, of kan het manipuleren van hen met zijn handen of via elektrische stimulatie. Verschillende mensen ervaring acupunctuur op verschillende manieren. Veel verslag geen ongemak dan ook tijdens het inbrengen van de naald, terwijl anderen pijn melden. Sommige mensen voelen een uitbarsting van energie na de behandeling, terwijl anderen worden versoepeld. Follow-up behandelingen zich meestal over een periode van meerdere weken of maanden.

Theorie

Onder de oudste helende praktijken in de wereld, acupunctuur het dateert van duizenden jaren. Het komt voort uit de oude Chinese geneeskunde en niet verspreiden naar de Verenigde Staten tot de tweede helft van de 20e eeuw. Acupunctuur-beoefenaars en patiënten van mening dat de procedure de vitale stroom van energie door middel van alle gebieden van het lichaam bevordert. Onderzoekers speculeren dat acupunctuur kan helpen bij de release van de lichaamseigen natuurlijke pijnstillers evenals chemicaliën reguleren van de bloeddruk.

Gebruik

Een primaire reden dat mensen acupunctuur zoeken is het omgaan met pijn. De praktijk kan helpen verlichten van de symptomen van verschillende soorten pijn, zoals rug, nek, gezamenlijke en tandheelkundige pijn en migraine, fibromyalgie en artritis. Het kan de misselijkheid verminderen na patiënten ondergaan chirurgie of chemotherapie ontvangen, evenals steun in roken stopzetting en omgaan met de vervelende symptomen van allergieën en menopauze. Sommige paren zoeken zelfs acupunctuur als een middel om vruchtbaarheid vergroten. Echter, acupunctuur is niet een diagnostische procedure – dat wil zeggen, het kan niet diagnosticeren ziekte, letsel of andere voorwaarde, maar in plaats daarvan een middel van omgaan met bekende maladies.

Voordelen

In tegenstelling tot een operatie ondergaan of zelfs het voltooien van een drug-regime, is acupunctuur een noninvasive behandeling, met weinig tot geen bijwerkingen of hersteltijd. Het kan daarom afhankelijkheid van medicijnen, evenals de noodzaak voor onaangename medische procedures. Acupunctuur is geschikt voor bijna alle mensen, ongeacht de fysieke conditie, met de mogelijke uitzondering van degenen die lijden bloeden stoornissen of bloed verdunners nemen. De praktijk neemt een holistische aanpak in het proberen te elimineren van de oorzaak van de ziekte, in plaats van alleen de symptomen te verzachten.

Nadelen

Sommige patiënten melden kleine pijn gedurende een periode van tijd onmiddellijk na de behandeling, hoewel er zelden een reden tot bezorgdheid. In veel gevallen, kan niet acupunctuur eventueel genezen de fysieke kwaal, zoals in het geval van gebroken beenderen; in het beste geval kan het helpen bij het verlichten van de begeleidende pijn in dergelijke omstandigheden. Acupunctuur impliceert typisch regelmatig geplande follow-up behandelingen, die een gedoe voor sommige patiënten kunnen blijken. Behandelingen kunnen kostbare en vaak zijn niet gedekt door de ziektekostenverzekering aanbieders, en resultaten zijn niet gegarandeerd, eventueel leiden sommige patiënten te geloven dat ze heb verspild hun tijd en geld. En hoewel acupunctuur weinig tot produceert geen bijwerkingen wanneer correct afgeleverd door een erkende acupuncturist, niet-gekwalificeerde beoefenaars kunnen leveren ondermaatse zorg, wat resulteert in pijn uit Oneigenlijke naald plaatsing en zelfs infecties van unsterilized naalden.


gerelateerde artikelen