Aandoeningen die oorzaak gespierde degeneratie

September 29

Aandoeningen die oorzaak gespierde degeneratie

Spieren maken de helft van het lichaam gewicht. Ze zijn nodig voor het verkeer, openen en sluiten van de ogen, kauwen, gezichtsuitdrukkingen, bescherming van de organen en de samentrekking van organen zoals het hart. Ziekten van de spieren kunnen worden overgenomen, kunnen worden veroorzaakt door infecties of ziekten van de zenuwen of mogelijk het resultaat van medicijnen. Spierziekten, veroorzaakt door schade aan de zenuwen vaak leiden tot gespierd degeneratie, ook bekend als musculaire atrofie.

Rabdomyolyse

De drie soorten spieren in het lichaam zijn de vrijwillige skeletspieren, onvrijwillige gladde spieren en de onvrijwillige cardiale spieren. De onwillekeurige spieren kunnen niet bewust worden gecontroleerd; de vrijwillige spieren kan. In rabdomyolyse, de skeletspieren worden vernietigd wegens gespierde letsel of inname van bepaalde medicijnen. Wanneer de spier wordt opgesplitst in rabdomyolyse, worden de componenten ervan vrijgegeven in de bloedbaan. Dit kan leiden tot nierschade, zoals de nieren moeten ontdoen het lichaam van de producten van rabdomyolyse--spier onderdelen. Enkele tekenen van deze ziekte zijn pijn, zwakte en zwelling van de betrokken spieren. Zwelling van de spieren kan leiden tot een complicatie compartiment syndroom genoemd.

Amyotrofische laterale sclerose

De spieren worden gecontroleerd door de zenuwen. Zenuwen verzenden elektrische signalen naar de spieren, die vervolgens contract of produceren van bepaalde bewegingen in reactie. In Amyotrofische laterale sclerose beginnen ook bekend als Lou Gehrig's disease, de zenuwen die elektrische signalen van de hersenen en het ruggenmerg naar de vrijwillige spieren zenden te ontaarden of sterven ze af. Wanneer de spieren niet langer ontvangen van stimulatie van de zenuwen, ze groeien zwak, begint te trillen en uiteindelijk atrofie of ontaarden. De Mayo Clinic stelt dat maar liefst een op de 10 gevallen van ALS genetische aard, terwijl de rest zijn grotendeels het gevolg van onbekende oorzaken. Mensen die lijden aan deze ziekte kunnen ontwikkelen Ademhalings moeilijkheden bij de spieren die nodig zijn voor de ademhaling worden verlamd.

Ziekte van Charcot-Marie-Tooth

De vereniging van Charcot-Marie-Tooth staat dat ziekte van Charcot-Marie-Tooth wereldwijd is gevonden en de meest voorkomende erfelijke neurologische ziekte is. Het werd ontdekt door drie artsen genaamd Jean-Martin-Charcot, Pierre Marie en Howard Henry Tooth. Deze ziekte veroorzaakt degeneratie van de zenuwen die de spieren in de handen en benen. Het resulteert in zwakte en atrofie van de spieren aan de voorkant van de benen en onder de knieƫn. Het zorgt ook voor hoge bogen in de voeten, hamertenen, problemen met lopen of andere been bewegingen als gevolg van spier verspillen, problemen met handbewegingen als gevolg van spier degeneratie op dit terrein, scoliose en soms zwakke ademhalingsspieren.


gerelateerde artikelen