Voedingsmiddelen die leiden hyperactiviteit bij kinderen tot

August 2

Voedingsmiddelen die leiden hyperactiviteit bij kinderen tot

Hyperactieve kinderen hebben problemen met aandacht, zitten nog steeds of beheersing van impulsen om te handelen zonder na te denken. Ongeveer 9 procent van de kinderen hebben hyperactiviteit van het aandachtstekort. Het National Institute of Mental Health zegt dat ADHD heeft een mediane begin van zeven jaar oud. Hoewel ADHD kan worden behandeld met gedragstherapie en medicatie, sommige voedingsmiddelen kunnen leiden tot hyperactiviteit bij kinderen en moeten worden vermeden.

Levensmiddelenadditieven

Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten additieven zoals conserveringsmiddelen, smaken en kleurstoffen. Natriumbenzoaat, conserveermiddel, en kunstmatige kleurstoffen of beide bleken te veroorzaken hyperactiviteit bij kinderen, volgens onderzoek door Donna McCann, Ph.D., gepubliceerd in "Lancet" in 2007. In een recensie van 15 klinische studies over de gevolgen van kunstmatige kleuren in ontwikkeling van hyperactiviteit bij kinderen in 2004, David Schab, M.D., MPH, gepubliceerd in het "Journal of Developmental en gedrags Pediatrics" gevonden dat deze chemische stoffen neurotoxisch zijn en hyperactief gedrag kunnen beïnvloeden. Rood nr. 40, gele nr. 5, 6 en 10 en conserveringsmiddelen, zoals benzoaat, kunnen veroorzaken of verergeren hyperactief gedrag bij sommige kinderen.

Pesticiden op groente en fruit

Groenten en fruit zijn onder het gezondste voedsel, maar sommige pesticiden die leiden hyperactiviteit bij kinderen tot kan bevatten. De Centers for Disease Control and Prevention raadt aan dat jongens en meisjes verbruiken 1 tot 2 bekers van allerlei vruchten en 1 tot 2 cups van allerlei groenten per dag om het risico van chronische ziekten, met inbegrip van Type 2 diabetes, beroerte, hart-en vaatziekten en kanker. Nog, blootstelling aan chemische stoffen in bestrijdingsmiddelen genaamd organofosfaten kan veroorzaken hyperactiviteit bij kinderen. Organofosfaten zijn vooral hoog in fruit en groenten, zoals aardbeien, bosbessen en selderij, volgens Food Safety News in 2010. Onderzoek door Maryse Bouchard, Ph.D., gepubliceerd in "Kindergeneeskunde" in 2010 gevonden dat kinderen die hogere urinaire concentraties van organofosfaten hebben hebben meer kans te worden gediagnosticeerd met hyperactiviteit in vergelijking met kinderen die lagere niveaus en zijn twee keer zoveel kans op hyperactief in vergelijking met kinderen die niet detecteerbaar niveaus. Meest intrigerende is onderzoek door Chensheng Lu, Ph.D., gepubliceerd in "Environmental Health Perspectives" in 2008 waaruit kinderen die van een dieet van organofosforverbinding overstappen besmet fruit en groenten aan een dieet van biologische groenten en fruit zonder eventuele pesticiden voor vijf opeenvolgende dagen hebben niet-detecteerbare of sluiten-naar niet-detecteerbare niveaus van organofosforverbinding pesticiden in hun urine. Dit onderzoek ondersteunt bewijs dat inname van organofosforverbinding pesticiden is een belangrijke bron van blootstelling bij jonge kinderen en een oorzaak van hyperactiviteit.

Levensmiddelen met toegevoegde suiker

Sacharose, hoge fructose corn siroop en kunstmatige suikers worden vaak gebruikt in veel verwerkt voedsel en kunnen leiden tot hyperactiviteit bij kinderen. Veel ouders van kinderen met ADHD gediagnosticeerd beweren dat hyperactief gedrag consumptie van voedingsmiddelen met suiker of kunstmatige zoetstoffen volgt. Toch veel onderzoekers zeggen dat de relatie tussen suiker en hyperactiviteit is zwak.


gerelateerde artikelen