Kenmerken van bipolaire II stoornis

August 31

Kenmerken van bipolaire II stoornis

Bipolaire II stoornis verschilt van bipolaire ik in sommige opzichten. In het algemeen zijn ze beide een aandoening van de stemming die van extreme pieken tot extreme dieptepunten varieert. In tegenstelling tot bipolaire I, die de manic fase voorvallen benadrukt, bipolaire II presenteert als een ernstige depressieve stemmingsstoornis met hypomanische afleveringen gemengd in. Deze onderscheidingen, gepresenteerd door de diagnostische en statisch Manual of Mental Disorders, dienen te verder individualiseren mensen met bipolaire wanorde.

Hypomanie

Hypomanie definieert Dorland van geĆÆllustreerd medisch woordenboek als een afwijking van de stemming die lijkt op manie die permanente verhoogde of expansieve stemming, hyperactiviteit en opgeblazen gevoel van eigenwaarde bevat, maar in mindere mate.

Hypomanische gedrag

Kenmerken van bipolaire II stoornis

Een persoon die manic voelt vaak mist gezonde verstand en dus neemt deel in het gedurfd, gevaarlijk of taboe gedrag terwijl in deze stemming. Het individu de neiging om spontaan of zelfs impulsief en toont een gebrek aan gezond verstand. In een hypomanische persoon, deze tendensen zich op de volgende manieren manifesteren: onvermogen om te slapen of vereisen minder slaap; ongebruikelijk of overdreven zelfvertrouwen; toename van misbruik van de substantie; toename van de seksuele activiteit; ontrouw in een anders trouwe partner; riskante of schadelijk gedrag als snel rijden; geld in overmaat of opladen van dure onderdelen; ontluchting woede gemakkelijk en verschijnen onrustig; en eten in overmaat of nauwelijks eten helemaal.

De overgang

Een bipolaire persoon kon deze gedragingen vertonen voor dagen, weken of maanden. De zekerheid dat de cyclus zal worden afgewikkeld zelf vaak wordt vergeten in de greep van de spannende Hypomanie. Als de persoon eindelijk uit haar manische hoog komt, putten ze meestal in een verontrustende depressie. Hij voelt berouw voor zijn misdaden en wellicht geconfronteerd met enorme rekeningen die gemonteerd tijdens de manische fase. Een persoon van steun of een professional moet helpen haar weer bij elkaar zetten van de stukken van haar leven.

Depressie

Kenmerken van bipolaire II stoornis

Tijdens deze fase van een bipolaire iemands cyclus, zijn gevoel van eigenwaarde lijdt en hij voelt vaak self-hate. Ze kan intrekken in haar eigen wereld, constant slapen en het vermijden van contact met anderen. Hij lijkt niet reageert of katatonische. Deze fase vormt een gevaar voor de bipolaire, als ze voelt zo laag dat ze overweegt, en soms wordt uitgevoerd, zelfmoord. Hij voelt zich hopeloos, beschaamd en niet in staat is op zoek naar de toekomst. De diepte van deze stemming de bipolaire II persoon onderscheidt van de bipolaire ik persoon.

Depressieve gedrag

Depressieve gedrag gekoppeld aan bipolaire II omvatten het volgende symptoom: verdriet herkenbaar in gezichtsuitdrukking, de houding en de Toon van de stem; onwil om deel te nemen normaal genoten activiteiten; verminderde eetlust; overmatig slapen; desinteresse in de omgeving of het uiterlijk; desinteresse in mensen en gebeurtenissen; wens geuit tot einde leven of maak een plan voor de beƫindiging van het; en huilen gemakkelijk en vaak.

DSM-Criteria

De DSM is vereist dat de manische en depressie fasen worden herhaald in een cyclus te maken van de diagnose bipolaire wanorde. Bewijzen van sociale en interpersoonlijke waardevermindering moet ook bestaan. Verder, de DSM stelt vast dat de kenmerken moeten niet worden gerelateerd aan of het resultaat van een andere psychische ziekte. Zodra de iemands gedrag voldoen aan de criteria van de DSM, behandelt de geestelijke gezondheid professional de stoornis met geneeskunde en counseling.


gerelateerde artikelen