Cardio-oefening tijdens de zwangerschap

August 6

Cardio-oefening tijdens de zwangerschap

Veel sporters Meld u uren van cardio om grote calorieën te verbranden en gewicht te verliezen. Terwijl het verliezen van gewicht mag niet uw doel tijdens de zwangerschap, heeft regelmatige cardio-oefening tal van voordelen voor zowel uw lichaam en uw baby. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen gemak pijnen en pijnen voorkomen overmatige gewichtstoename en zelfs geven je een boost van energie dat u uw beste gevoel tijdens de zwangerschap.

Vaardigheidsniveau

Als je nieuwe uit te oefenen, beginnen langzaam met low-impact cardio zoals wandelen of zwemmen en streven naar ongeveer 30 minuten van activiteit driemaal per week, werken op meer als u tot het voelt. Ervaren sporters kunnen meestal blijven hun regelmatige routine door vroege zwangerschap, met uitzondering van enkele activiteiten, maar neem contact op met uw arts om er zeker van te zijn dat uw favoriete vormen van lichaamsbeweging zijn veilig. U zult waarschijnlijk wilt elimineren belasten of hoge impact cardio als uitvoeren als uw zwangerschap vordert en uw lichaam u vertelt te vertragen.

Voorgestelde activiteiten

Ongeacht of u uit thuis, buitenshuis of op de sportschool werkt, hebt je tal van keuzes voor cardio. Wandelen is ideaal omdat het is veilig, het overal gebeuren kan en u de intensiteit te verhogen kunt door het upping van uw snelheid of wandelen op een helling. Of proberen zwemmen, aqua aerobic, een elliptische trainer, een stationaire fiets of zelfs een fitness klasse ontworpen voor zwangere vrouwen. Als u genieten van regelmatige fitnesslessen, kunt u waarschijnlijk blijven met de meeste van hen maar zorg ervoor dat u uw instructeur vertellen dat je zwanger bent, zodat ze kan wijzigingen suggereren en u vertellen moet wat beweegt worden vermeden.

Oefeningen om te voorkomen dat

Ongeacht uw ervaringsniveau van, moeten alle zwangere vrouwen cardio dat hen op risico voor een grote botsing of -daling, zoals paardrijden zet, Skiën, mountainbiken en contact sport vermijden. Wees extra voorzichtig met de activiteiten waarvoor veel balans en coördinatie zoals stapaerobics; Als je buik groeit, afwerpt het uw centrum van de zwaartekracht, waardoor je meer kans op lekkages.

Beperkingen

Het is vooral niet te hard duwen van je lichaam tijdens het sporten. Om te houden jezelf binnen veilige grenzen bevinden, controleer jezelf vaak tijdens cardio; met behulp van de snelheid van trainingsvormen, of RPE, van nul tot en met 10, probeer te blijven tussen de drie en vijf, raadt FitPregnancy. U moet ademhaling zwaarder dan normaal maar nog kunnen praten. Tot slot, wees voorzichtig niet te laten zelf krijgen oververhitte; dierlijke studies hebben aangetoond dat het oververhitting leiden aangeboren afwijkingen tot kan, volgens BabyCenter.

Veiligheid

Het maakt niet uit welke vorm van cardio u kiest, worden ervoor dat elke training bevat een warmup cooldown en een paar minuten van stretching voor en na de uitoefening. Neem genoeg pauzes, hydrateren jezelf vóór, tijdens en na je training en luister naar uw lichaam; Als je uitgeput na 15 minuten, afkoelen en opnieuw morgen proberen. Als u zich duizelig voelt, kort van adem of vaginale bloedingen of pijn van welke aard ook ervaren, stop onmiddellijk uitoefenen en bellen met uw arts als de symptomen niet verdwijnen.


gerelateerde artikelen