Acne & haarzakjes

September 30

Maar liefst 17 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben te maken met acne op een bepaald punt in hun leven, volgens het Children's Hospital Boston. Hoewel veel mensen acne in de puberteit ontwikkelen, acne kunnen gebeuren op elk moment van hormonale omwenteling, en mensen kunnen zelfs ervaring acne problemen goed in hun 30s. Inzicht in de structuur van de haarfollikels en de rol die zij in de ontwikkeling van acne spelen kan help u evalueren acne verhelpen opties.

Identificatie

Elk van de poriën in uw huid is eigenlijk een opening naar uw haarfollikel, een kleine tunnel die een haar en een olie-producerende klier bevat. De olie--genaamd talg--geproduceerd door deze klieren--genoemd sebaceous klieren--helpt de huid gehydrateerd en gehydrateerd te houden.

Betekenis

Als de haarfollikels verstopt raken, kan acne vormen. Verstopping kan optreden om een aantal verschillende redenen. Als de talgklieren te veel olie produceren, kan de overmaat je poriën verstoppen. Dode huidcellen kunnen krijgen gevangen in de haarzakjes in plaats van normaal, vergieten verstopt raakt follikels. Als bacteriën wordt gevangen in de haarfollikels, veroorzaken het follikels te worden ontstoken. Soms, kan haarzakjes zo verstopt raken dat het veroorzaakt de muur van de follikel te storten.

Typen

Verstopte haarzakjes kan bijdragen tot de vorming van verscheidene verschillende types van acne. Whiteheads--verhoogd, witte bultjes-- en mee-eters--verhoogd hobbels met een donkere center--zijn zowel veroorzaakt door dezelfde combinatie van olie en dode huidcellen, maar mee-eters zijn verstopt op het oppervlak van de huid waar blootstelling aan zonlicht het donkere uiterlijk maakt. Puistjes en cysten worden gevormd wanneer de follikel muur is beschadigd. Puistjes ontstaan wanneer de follikel muur in de buurt van het oppervlak breekt, terwijl cysten zijn veroorzaakt door follikel muur schade diep onder het oppervlak van de huid.

Deskundige inzicht

Hoewel u kunt niet bepalen hoeveel olie je talgklieren produceren, er zijn bepaalde factoren die kunnen acne verergeren, zegt de American Academy of Family Physicians. Vermijd olie op basis van make-up, zonnebrand en huid verzorgingsproducten omdat ze kunnen verhogen de hoeveelheid olie porie-verstoppingen in de follikel. Vermijd het plukken op puistjes of popping vlekken, die kunnen introduceren bacteriën in uw verstopte follikels en verhogen de levensduur van uw breakout.

Preventie/oplossing

De beste behandeling voor acne is afhankelijk van de ernst van uw acne, volgens het Children's Hospital Boston. De meeste mensen vereisen tweemaal-a-dag wassen met een mild reinigingsmiddel en af en toe scrubben follikels schoon te houden en het verwijderen van dode huidcellen. U kunt het gebruik van producten met salicylzuur of benzoylperoxide to spot traktatie bestaande vlekken--beide werk door het opruimen van klompen in de follikel. Als uw acne niet op behandeling reageert of zorgt ervoor dat u dagelijks ongemak, praten met een dermatoloog over recept-sterkte opties voor behandelend verstopte follikels.


gerelateerde artikelen