Hydratatie en voeding voor neurologische aandoeningen

March 8

Hydratatie en voeding voor neurologische aandoeningen

Houden van uw lichaam goed is gehydrateerd essentieel voor een gezonde goed functionerende hersenen en zenuwstelsel. Wanneer u hebt een neurologische aandoening, hydratatie en de juiste voeding kunnen niet alleen houden uw gezondheid, het kan ook voorkomen dat een onomkeerbare progressie van de ziekte. Raadpleeg uw arts over hydratatie en voeding voor neurologische aandoeningen.

Neurologische ziekten

Neurologische ziekten teisteren de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen in uw hele lichaam. Er zijn meer dan 600 neurologische ziekten die kunnen invloed hebben op andere delen van uw lichaam, met inbegrip van de toespraak, beweging, ademhaling, slikken en leren. Uw hersenen en zenuwstelsel vereisen voldoende hydratatie en voeding, met name koolhydraten, aminozuren, omega-3 vetzuren en B-vitamines.

Multiple sclerose

Multiple sclerose is een invaliderende ziekte gekenmerkt door uw immuunsysteem aantast van de beschermende mantel dat betrekking heeft op je zenuwen. Dit kan leiden tot een onomkeerbare aantasting van uw zenuwen en onvermogen van je hersenen om te communiceren met je lichaam. Onderzoek door wetenschappers van Oxford Brookes University in Oxford, Engeland, en gepubliceerd in "Handicap en herstel" in januari 2011 vond 42 procent van de patiënten met multiple sclerose zijn niet voldoende gehydrateerd. De resultaten tonen aan dat mannen minder goed zijn gehydrateerd dan vrouwen. De wetenschappers concluderen patiënten met lagere vloeistof niveaus kunnen hebben een hoger risico van blaas disfunctie en handicap dan patiënten die zijn beter gehydrateerd. Een passende voedings-plan voor mensen met multiple sclerose is om te eten van een gezonde, evenwichtige voeding om te stimuleren uw immuunsysteem, inclusief drinken van veel water, vruchtensappen en andere voedzame vloeistoffen.

Hitteberoerte

Hydratatie en elektrolyten nodig zijn wanneer u een hitteberoerte hebt. Hoge milieu temperaturen, inspannende fysieke activiteit en uitdroging kunnen veroorzaken een hitteberoerte, een levensbedreigende aandoening die optreden kan als uw lichaamstemperatuur 104 F bereikt of hoger. Indien onbehandeld, kan een hitteberoerte leiden tot hersenbeschadiging, orgaanfalen of dood. De symptomen die gepaard gaan met een hitteberoerte omvatten gebrek aan zweten, snelle ademhaling, hoofdpijn en neurologische afwijkingen, zoals toevallen, hallucinatie, moeilijk spreken, verlies van bewustzijn en coma. Hydratatie met water en elektrolyten, met name kalium, kunt u met het herstellen van een hitteberoerte. Het is belangrijk dat u vermijden het eten van voedingsmiddelen die bevatten grote hoeveelheden natrium, een mineraal dat kan verhogen van de bloeddruk en zwelling van de weefsels veroorzaken.

Veneuze Thromboembolism

Neurologische aandoeningen zijn onder andere aandoeningen aan de bloedvaten die de hersenen leveren. Patiënten met neurologische ziekte die onbeweeglijk vaak zijn hebben diep-veneuze trombose, een conditie die gekarakteriseerd wordt door de vorming van een bloedstolsel diep binnen grote veins in een deel van uw lichaam, zoals de benen. De klonter bloedstroom op die locatie kunt blokkeren, of het in het bloed kan reis naar een andere locatie, zoals de longen of hersenen, waar het het risico op een hartaanval, beroerte of dood verhogen kan. Voldoende hydratatie en voeding kunnen helpen om extra risico's. Nutriënt-dichte voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten, zaden en olijfolie eten en Vermijd verwerkte voedingsmiddelen en verzadigde vetten van dierlijke producten.


gerelateerde artikelen