Het bepalen van de schade aan de achillespees

March 10

Het bepalen van de schade aan de achillespees

De achillespees is de grote band van vezelig weefsel die uw kuitspier met uw hiel verbindt en kunt u uitbreiden van uw voet. Schade aan deze pees kan optreden met trauma of intense fysieke activiteit, volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen. Bovendien, de Mayo Clinic luidt dat u kan uw risico van achillespees ruptuur verhogen als u bent tussen de leeftijden van 30 en 40, mannelijke, overgewicht en deelnemen aan recreatieve sporten. Schade aan de achillespees is gebruikelijk en u moet Volg deze richtlijnen om te bepalen als u uw achillespees gewond zijn.

Stap 1

Zoek en vast te stellen of u pijn tussen uw hiel en kalf spier om schade aan de achillespees. Zoekt u roodheid, zwelling of misvormingen langs de pees voordat het aanraken van het pijnlijke gebied.

Stap 2

Druk op je vingers langs de achillespees van uw hiel tot uw kalf. Zie als u tederheid ondervinden wanneer druk langs de pees. Gevoel voor zwelling, warmte of misvormingen langs de pees.

Stap 3

Controleer of een traan van de achillespees door te ontspannen uw voet en uw kuitspier knijpen. Als je voet buigt, vervolgens is uw achillespees intact, hoewel u een gedeeltelijke scheur wellicht. Als uw voet niet beweegt, kan u volledig hebben verscheurd je achillespees.

Stap 4

Flex en uitbreiden van je voet en kijken voor beperkte bereik van beweging, pijn en spier zwakte.

Stap 5

Staan op je tenen om te testen voor sterkte als alle andere tests geen uitsluitsel geven.

Stap 6

Als u denkt dat wellicht u een traan, een afspraak met uw arts. Rust uw achillespees door het beperken van uw lichamelijke activiteit, totdat u uw arts raadplegen.

Tips

  • Meteen uw arts als u denkt een "pop" of "snap" en hebben van acute pijn achter uw hiel.

gerelateerde artikelen