Risico's van het eten van dode mosselen

May 12

Risico's van het eten van dode mosselen

Mosselen zijn een schaal-en schelpdieren die omega-3 vetzuren en vitamine B-12 bevatten. U kunt mosselen rauw, gestoomde, gekookte of gebakken als voorgerecht of als voorgerecht eten. Ongeacht hoe u hen voorbereidt, moet u altijd beginnen met verse mosselen. Mosselen die open niet tijdens het koken of die chips of scheuren op de schelp kunnen zijn dood. Het vlees van dode mosselen verslechtert, waardoor uw risico van besmetting van het micro-organisme, voedselvergiftiging, besmettelijke ziekten en andere gezondheidsproblemen.

Watervervuiling

Mosselen die zijn geoogst van verontreinigd waterbronnen voeren een verhoogd risico op infectie en chemische vergiftiging. Onderzoek door wetenschappers van de US Fish and Wildlife Service in Raleigh (North Carolina), gepubliceerd in "Milieu, Toxicology and Chemistry" in oktober 2007 toont aan dat verontreinigde wateren met hoge gehaltes aan koper, chloor en ammoniak werden gevonden in drie IJszee die invloed hebben op zoetwater mosselen in Noord-Carolina. De niveaus van besmetting variëren door drainage en locatie. Kennen van de bron van mosselen voorafgaand aan uw aankoop kan verminderen uw risico van potentiële gezondheidsproblemen.

Zware metalen verontreiniging

Nuttigen van mosselen besmet met zware metalen, zoals kwik, cadmium of lood, kan verhogen het risico van neurologische schade en aangeboren afwijkingen. Onderzoek door wetenschappers van het Instituto Español de Oceanografia in Murcia, Spanje, gepubliceerd in het "Journal van Environmental Monitoring" in mei 2011 gevonden significante verschillen in de concentratie van zware metalen in mosselen langs kustwateren in de westelijke Middellandse Zee. De wetenschappers verslag dat de concentraties van zware metalen in de wateren van invloed op de run-off van water met land mineralen en chemische stoffen uit industriële activiteiten.

Adenovirus infectie

Mosselen kunnen bevatten van adenovirussen en verhogen het risico op infectie. Adenovirussen oorzaak gastro-intestinale, blaas en infecties van de luchtwegen die leiden diarree, huiduitslag en longontsteking tot kunnen. Onderzoek door wetenschappers van de de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen in Fiskebackskil, Zweden, gepubliceerd in het "International Journal of Food Microbiology" in februari 2007 ontdekt hoge blauwe mosselen besmet met adenovirus. De wetenschappers concluderen de zeer variabele rente en sporadisch optreden van geaccumuleerde virussen is een belangrijke factor op het gebied van voedselveiligheid.

Parasieten

Oöcysten van Cryptosporidium parvum zijn parasieten die de gastro-intestinale tractus infecteren. Onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Complutense in Madrid (Spanje), gepubliceerd in "Toegepast en milieu-microbiologie" in mei 2000 ontdekt infectieuze oöcysten van Cryptosporidium parvum in mosselen uit een schaal-en schelpdieren-producerende regio in de Atlantische Oceaan door Noordwest Spanje. De wetenschappers concluderen dat mosselen als een reservoir van Cryptosporidium parvum oöcysten infectie voor de mens fungeren. Besmetting met deze parasieten kan langdurige behandeling vereisen.


gerelateerde artikelen