Verhoogd Creatinine Levels en neuroblastoom

April 28

Verhoogd Creatinine Levels en neuroblastoom

Creatinine is een bijproduct van het metabolisme door de spieren die normaal uit je lichaam is gefilterd door de nieren. Hoge creatinine niveaus in je lichaam kunnen aangeven verminderde nier werking, diabetes of medicatie-geïnduceerde aantasting van creatinine filtratie. Neuroblastoom is een soort kanker tumor die zich ontwikkelt op zenuwweefsel en komt vaak voor bij zuigelingen en kinderen. De neurologische stoornis die zich met een neuroblastoom voordoen kan kan niveaus van creatinine niveaus te stijgen in kinderen met deze aandoening veroorzaken.

Kreatinine

Wanneer spieren contract, produceren zij een afval of bijproduct bekend als creatinine. Voor mensen met een normale nier werking, is creatinine gefiltreerd en uitgescheiden in de urine. Hoe meer zich u uw spieren, de meer Kreatinine ben je geneigd te hebben coursing door je lichaam. Bodybuilders, in tegenstelling tot de hardlopers, hebben hogere niveaus van de Kreatinine maar niet een giftig niveau. Giftige niveaus van creatinine optreden wanneer je lichaam niet in staat voor het efficiënt filteren van de stof is. Onderzoek ter bepaling van de creatinine niveaus zijn het over het algemeen uitgevoerd om te bepalen de werking van uw nieren, volgens MayoClinic.com.

Neuroblastoom

Neuroblastoom treft meestal kinderen jonger dan 5, volgens de National Institutes of Health. De meeste van deze tumoren afkomstig zijn uit de buikholte, hoewel ze zich ook op andere gebieden voordoen kunnen. Eerste symptomen van een neuroblastoom zijn koorts, algemene ziekte, gewicht en eetlust verlies. Behandeling is afhankelijk van de ernst en de locatie van de tumor, maar bijna altijd impliceert chirurgische verwijdering. Na verwijdering, kan chemotherapie of straling behandeling ook worden toegediend om te verminderen het risico van herhaling.

Hoge Creatinine in kinderen met neuroblastoom

Kinderen met neuroblastoom wellicht hoge creatinine niveaus vanwege aantasting van het functioneren van de nier. Een studie van de 1991 gepubliceerd in "Radiologie" gevonden dat kinderen met neuroblastoom vaak atrofie van de nieren ervaren, waardoor verminderde werking. Hoewel de nieren werden getroffen, wordt de resulterende creatinine niveaus gevarieerd. Hoewel een hoge creatinine niveau op problemen met de werking van de nier duiden kan, verklaart MayoClinic.com dat het ook op uitdroging of het effect van bepaalde medicijnen wijzen kan. Dieetveranderingen en medicatie niet terugdraaien met nierschade, maar ze kunnen het risico dat het zal blijven afnemen.

Overwegingen

De prognose voor een kind met neuroblastoom heeft de neiging af te hangen van de fase waarin het is gediagnosticeerd. Volgens de American Pediatric chirurgische Association, de overlevingskans van de patiënt ook variëren met de locatie van de tumor. Neuroblastomas zouden die in de hals of bekken verschijnen hebben een bijna 100 procent terugbezorgd, terwijl degenen die worden weergegeven in de borst een lager tarief van overleving hebben. Testen en monitoring van creatinine niveaus bij kinderen met neuroblastoom kunnen aangeven werking van de nieren en kunnen ook toezien op de effectiviteit van behandeling benaderingen voor het behoud van de werking.


gerelateerde artikelen