Hoe beïnvloedt samenleving gedrag in tieners?

November 26

Hoe beïnvloedt samenleving gedrag in tieners?

Samenleving speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van iemands karakter. Het helpt vorm tieners vermogen om te leven met andere mensen, hun ideeën van verkeerd en recht en hun algemene kijk op het leven. Als een ouder, uw invloed is de sterkste en vaak vormen van uw tiener volwassen leven, volgens de Christian Broadcasting Network. Inzicht in de invloed van verschillende aspecten van de samenleving op uw tiener helpt u bij het voeden van uw tiener karakter en individualiteit.

Ouders

Ouders besteden veel tijd met tieners en hen te beïnvloeden door hun daden en woorden. Tieners leren vaardigheden zoals voeden, socialiseren en besluitvorming door middel van observatie en communicatie met ouders. De relatie tussen tieners en hun ouders beïnvloedt hun resultaten in het leven. Betrokken ouderschap is meer kans om te voorkomen zoals drugs en misbruik van de substantie of tienerzwangerschap. Hoewel tieners rebels lijken kunnen, zijn ze waarschijnlijk het goede gedrag aanpassen naarmate ze rijpen.

Media

De media kunnen hebben een positieve of een negatieve invloed op uw tiener. Tieners besteden veel van hun tijd op het Internet, TV kijken, lezen van tijdschriften en luisteren naar muziek. Negatieve beïnvloeders in de media zijn geweld, haatdragend of vulgair taalgebruik in films en muziek, expliciete seksscènes, gender, religieuze of etnische stereotypen en onrealistisch representaties van succes en lichaamsbeeld. Als alternatief, de media is een bron van informatie voor kinderen en jongeren. Het helpt bij het creëren van culturele, politieke en sociale bewustzijn in tienerjaren. Tieners krijgen ook een beter begrip van hun milieu en de samenleving.

Vrienden

Vrienden maken een Gemeenschap die van invloed op de beslissingen die je tiener maakt. Vrienden kunnen elkaar beter individuen of elkaar te nemen negatief gedrag beïnvloeden uitdagen. Volgens Valarie Ulene, schrijven voor de Los Angeles Times, de invloed van vrienden op elkaar prestaties negatief kan beïnvloeden van een tiener in academici en sport, socials vaardigheden en besluitvorming vaardigheden. U kunt echter uw tiener ontwikkelen zelfvertrouwen en een gevoel van individualiteit door betrokken ouderschap en voortdurende communicatie.

Gemeenschap

De Gemeenschap stelt regels die vorm helpen van uw tiener ideeën van goed en kwaad. Tieners hebben een beter begrip van acceptabel gedrag en gevolgen van doen verkeerd, die wordt ingesteld door gemeenschappelijke wetten. Dit begrip kan helpen uw tiener kiezen van het juiste gedrag te vermijden gevolgen zoals gevangenisstraf. De Gemeenschap helpt ook bij het creëren van culturele en milieu bewustzijn. Bovendien, leren tieners om de zorg voor het milieu, hun buren en de minder bedeelden door interactie met verschillende leden van de Gemeenschap.


gerelateerde artikelen