Lijst van levensmiddelen die de meeste aminozuren bevatten

December 31

Lijst van levensmiddelen die de meeste aminozuren bevatten

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, zodat het voedsel met het hoogste bedrag van de aminozuren die hoogst in eiwit. Van de 20 aminozuren zijn negen essentieel, omdat je lichaam niet kan hen maken. Voedingsmiddelen op basis van dier bevatten alle van de essentiële aminozuren, terwijl de meeste plantaardige eiwitbronnen zijn laag in een of meer van de essentiële aminozuren.

Mager vlees

Rood vlees is een van de hoogste in eiwitten, mager deelstukken van rundvlees verstrekken van ongeveer 31 gram in elke 3-ounce portie voedingsmiddelen. Ham en varkensvlees lendenen gebraden elke bieden ongeveer 28 gram eiwit per portie van 3-ounce en koteletten bevatten ongeveer 21 gram per 3-ounce portie. Vettere stukken vlees is lager in eiwit per gram.

Pluimvee en zeevruchten

U hoeft niet te eten van rood vlees te krijgen een goede eiwit en amino acid fix. Een 3-ounce portie kip of kalkoen borst heeft ongeveer 28 gram eiwit, en dezelfde hoeveelheid heilbot, tonijn of zalm bevat ongeveer 22 gram. Tilapia, kabeljauw, tong, bot en baars zijn iets lager is in proteïne, maar zijn nog steeds goede bronnen.

Eieren en zuivel

Kunt u een aanzienlijke hoeveelheid de nodige aminozuren van eieren en zuivel voedingsmiddelen. Als het gaat om zuivelproducten, bieden magere en vetvrije bronnen de meeste eiwitten per gram en per calorie. Een segment 1-ounce van vetvrije mozzarella biedt 9 gram eiwit, terwijl dezelfde hoeveelheid vetarme Zwitserse kaas 8 gram bevat. Elke ounce Parmezaanse kaas heeft 10 gram eiwit. Een kopje yoghurt is 14 gram eiwit, en een groot ei heeft 6 gram eiwit.

Plantaardige eiwitbronnen

In tegenstelling tot de meeste andere plantaardige eiwitbronnen bieden quinoa en soja producten alles voor de essentiële aminozuren. Een kopje gekookte quinoa heeft ongeveer 8 gram eiwit, een 3-ounce portie voor tofu heeft 6 gram eiwit en een kopje soja heeft 29 gram eiwit. Bonen en noten, die niet alle aminozuren bevatten, bieden aanzienlijke hoeveelheden eiwit, met bonen leveren tussen 15 en 17 gram eiwit per cup en noten en zaden bieden tussen de 4 en 9 gram eiwit per ounce.


gerelateerde artikelen