Wat zijn de oorzaken van waterretentie in de vingers?

October 24

Wanneer het overtollige vocht zich ophoopt in de bloedsomloop of lichaamsweefsel, resulteert het in zwelling. Deze zwelling, ook wel aangeduid als waterberging, veroorzaakt wallen en ongemak. In sommige gevallen Waterbehoud heeft invloed op de vingers. Ernstige gevallen van waterretentie vereisen medisch evaluatie te bepalen van de oorzaak en een behandelplan te ontwikkelen.

Premenstrueel syndroom

Voordat een menstruatie optreedt, ervaren sommige vrouwen premenstrueel syndroom. Hormoon niveaus oorzaak zwelling, die wijzigt, de vingers en andere lichaamsdelen. Over-the-counter drugs voor premenstrueel syndroom bevatten cafeïne, die als een diureticum fungeert. Diuretica verhogen de uitscheiding van vocht uit het lichaam te verminderen van waterretentie.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verhoogt de hoeveelheid vloeistof in het lichaam aan de behoeften van de zich ontwikkelende foetus. Deze extra vloeistof opbouwt in de vingers, voeten, benen en enkels. Pre-eclampsie, een voorwaarde die is gekoppeld aan de zwangerschap, veroorzaakt ook een zwelling. Pre-eclampsie beschrijft MayoClinic.com als een aandoening die na week 20 van de zwangerschap optreedt. De kenmerken van deze aandoening zijn zwelling, hoge niveaus van proteïne in de urine en verhoogde bloeddruk. Zonder behandeling, kan pre-eclampsie leiden tot de dood van een moeder en haar baby.

Congestief hartfalen

Penn State Milton S. Hershey Medical Center definieert congestief hartfalen als een onmogelijkheid van het hart te pompen bloed goed. Mensen met coronaire hartziekten, onbehandelde hoge bloeddruk, vergroot hart en chronische nierziekte hebben een verhoogd risico voor congestief hartfalen. Deze voorwaarden schade van de hartspier en leiden tot bloed naar de back-up in de longen en andere lichaamsdelen. Deze bundeling van bloed veroorzaakt waterretentie.

Aandoeningen van de nieren

De nieren regelen de hoeveelheid natrium en andere elektrolyten in het lichaam. Deze organen werken met hormonen om controle vloeistof niveaus ten opzichte van elektrolyt niveaus. Wanneer natrium niveaus daling, behoudt het lichaam teveel water. Dit komt doordat natriumarm niveaus het lichaam veroorzaken te produceren teveel veel hormoon, dat de signalen van de nieren te houden aan water; Dit kan leiden tot zwelling van de vinger.

Allergische reacties

Wanneer het lichaam een allergische reactie op een specifieke stof heeft, releases het immuunsysteem histamine in de bloedbaan. De histamine veroorzaakt zwelling en andere allergiesymptomen, volgens MedlinePlus. Als een allergeen in contact met de vingers komt, kan dit leiden tot water retentie. Oorzaken van allergische reacties zijn levensmiddelen, dierlijke huidschilfers, stuifmeel, geneesmiddelen op recept en insectenbeten.

Medicijnen

Sommige medicijnen veroorzaken het lichaam te behouden water in de vingers en andere lichaamsdelen. Hormoon vervangende drugs en geboortebeperking pillen bevatten oestrogeen en testosteron die zwelling veroorzaken. Calcium kanaal blokkers, die werken aan het verminderen van bloeddruk, ook veroorzaken zwelling. Voorbeelden van calcium kanaal blockers zijn diltiazem, verapamil en amlodipine. Andere drugs die waterretentie veroorzaken omvatten tricyclische antidepressiva, steroïden en MAO-remmers.

Lymfoedeem

Het lymfestelsel bestaat uit bloedvaten en interstitiële ruimten tussen de organen en weefsels van het lichaam. Dit systeem circuleert immune cellen die beschermen het lichaam tegen virussen, bacteriën en andere organismen die ziekte veroorzaken. Bij lymfatische vloeistof tussen weefsels bouwt, resulteert het in waterretentie en ongemak. Het nationale netwerk voor lymfoedeem wordt uitgelegd dat dit de hoeveelheid zuurstof in het lymfestelsel vermindert, het risico op infecties verhoogt en het moeilijk voor de wonden maakt te genezen goed.


gerelateerde artikelen