Rode vlekken op de huid veroorzaakt door warmte

January 15

Als u rode vlekken op uw huid als gevolg van warmte ontwikkelt, hebt u waarschijnlijk warmte-uitslag, ook wel genoemd "stekelig warmte." Warmte-uitslag kan optreden bij mensen van alle leeftijden, maar het beïnvloedt vaak baby's en peuters. Omdat warmte huiduitslag besmet kunnen raken of verergeren, u moet medische hulp inroepen als de rode vlekken niet verdwijnen.

Identificatie

Warmte-uitslag treedt op wanneer het weer is warm en vochtig, waardoor uw zweetklier leidingen verstopt of geblokkeerd en het zweet onder uw huid, overvulling MayoClinic.com wordt uitgelegd. Warmte-uitslag optreedt als vlekken van rode of roze puist-achtige dots op uw huid dat zich in patches voordoet, zegt de University of Michigan Health System. De uitslag ontwikkelt vaak op de schouders, hoofd en hals, evenals uw dijen en romp. Warmte-uitslag kan leiden tot symptomen zoals kleine blaren, grote rode vlekken, een tintelend gevoel of irritatie en jeuk, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. U treedt slechts één, enkele of al deze symptomen met warmte-uitslag.

Risico 's

De grootste risicofactor voor warmte-uitslag blootstelling is aan hete, vochtige weersomstandigheden zoals een tropisch klimaat, zegt MayoClinic.com. Pasgeboren baby's en mensen die lichamelijke activiteiten die leiden overmatig zweten tot uitvoert zijn ook een hoger risico voor warmte-uitslag. Het dragen van te veel kleren in warm weer kan leiden tot warmte-uitslag, omdat de rode vlekken meestal ontstaan op delen van uw lichaam die onder de kleding vallen, neemt nota van de University of Michigan Health System. Dragen van kleding die geen zweet en vocht te laten uw huid poriën, kan dit ook leiden tot de warmte-uitslag.

Complicaties

Warmte-uitslag verdwijnt gewoonlijk op eigen binnen een dag of twee zonder speciale behandeling. In zeldzame gevallen, zegt warmte-uitslag kan leiden tot een secundaire huidinfectie dat medische aandacht verdient, de University of Michigan Health System. Tekenen van een infectie zijn warmte, zwelling, pus en pijn rond de rode huid vlekken, koorts hoger dan 100 graden Fahrenheit, en rode strepen op je huid rond het gebied van warmte-uitslag.

Warmte-uitslag kan ook optreden in combinatie met de uitputting van de hitte, een aandoening die wordt veroorzaakt door oververhitting van je lichaam en misselijkheid, hoofdpijn, snelle hartslag, duizeligheid en lage bloeddruk, MayoClinic.com notities te betrekken. Zonnesteek is een meer ernstige vorm van de uitputting van de hitte die tot de dood leiden kan. Hebt u tekenen van een infectie of symptomen van uitputting van de hitte, een arts raadplegen meteen.

Preventie/oplossing

Als uw warmte-uitslag niet duidelijk omhoog binnen drie dagen, moet u wellicht medische behandeling, de University of Michigan Health System waarschuwt. Uw arts kan aanbevelen van actuele behandelingen zoals calamine lotion of anhydrous lanolin om te verlichten uw jeuk en te voorkomen dat de warmte-uitslag zich verder verspreidt, zegt MayoClinic.com. Verblijf in koele, kan droge lucht ook helpen bij de behandeling warmte-uitslag. Hebt u een ernstiger geval van warmte-uitslag, kan uw arts u een corticosteroïd-lotion gebruiken op uw huid, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center opdragen. Niet van toepassing lotion of zalf op uw warmte-uitslag zonder eerst te raadplegen een gezondheidswerker, echter.

Waarschuwing

Omdat kinderen en pasgeboren baby's zijn op een hoog risico op warmte-uitslag, waarschuwt zou u moeten vermijden "overdreven dressing" uw kind tijdens warm weer, de University of Michigan Health System. Zorg ervoor dat uw kind draagt de lichtste en minste kleding mogelijk, wanneer de temperaturen warm zijn en uw kind de huid koel en droog houdt. Slapen in een koele, frisse kamer, kleden in lichtgewicht katoen kleding en Vermijd strakke kleding dragen als het weer warm en vochtig, MayoClinic.com beveelt is. U kunt ook warmte-uitslag voorkomen door het vermijden van het gebruik van zalven, crèmes en andere actuele huidproducten waarmee je poriën worden geblokkeerd.


gerelateerde artikelen