Aanbevolen dosering van vitamine E

August 10

Aanbevolen dosering van vitamine E

Vitamine E, samen met A, D en K, is een vet oplosbare vitamine die wordt gemetaboliseerd en opgeslagen door het vet in je lichaam. Het fungeert als een antioxidant in je lichaam en helpt bij het afweren van chronische ziekten. U kunt krijgen voldoende hoeveelheden vitamine E uit uw dieet, maar u wellicht om extra hoeveelheden van een supplement. Praat met uw arts voor alle voedingssupplementen consumeren.

Functies

Uw immuun systeem profiteert van vitamine E, aangezien het helpt om het bestrijden van bacteriƫn, virussen en vrije radicalen. Vitamine E fungeert als een krachtige antioxidant die cellen tegen de schade van de vrije radicalen beschermt. U bent blootgesteld aan vrije radicalen in sigarettenrook, luchtverontreiniging en ultraviolette stralen. Ze zijn ook gevormd als een bi-product van het voedsel dat je eet. Met een hoog gehalte aan anti-oxidanten in je dieet, zoals vitamine E, kan helpen om uw risico op het krijgen van bepaalde soorten kanker. Vitamine E werkt ook als u wilt uw bloedvaten verwijden en houden van bloed van stolling daarbinnen, meldt de Office van Dietary Supplements.

Aanbevolen dosering

Terwijl er acht soorten vitamine E zijn, is Alfa-tocoferol het enige type dat voldoet aan de vereisten van de mens, verslagen van de Office van Dietary Supplements. Natuurlijke vormen van vitamine E zijn aangeduid als "o," zoals d-alpha-tocopherol, terwijl synthetische vormen worden aangeduid als "dl." Vitamine E komt van nature in sommige levensmiddelen, maar kan worden toegevoegd aan andere levensmiddelen in een van deze formulieren. Neemt u een supplement van vitamine E, zoekt u naar het formulier van de alpha-tocoferol voor maximale voordelen. U moet 15 mg vitamine E per dag, dat niet verandert als u zwanger bent. Dit bedrag stijgt tot 19 mg bent u borstvoeding.

Deficiƫntie en toxiciteit

Het hebben van een vitamine E tekort is zeer zeldzaam, maar het kan zich voordoen als u vet absorptie van de ziekte van Crohn of intestinale chirurgie afgenomen, meldt MayoClinic.com. Een vitamine E tekort kan ook optreden als u een zeer vetarm dieet volgen of lijden aan ondervoeding. Tekenen van een tekort omvatten bloedarmoede en neurologische problemen. U kunt overdosis en giftige niveaus van vitamine E, omdat het wordt opgeslagen in je vet. Doen niet nemen meer dan 1000 mg vitamine E. Consuming hoge hoeveelheden vitamine E kan verhogen het risico op overlijden, meldt de Universiteit van Maryland Medical Center.

Voedselbronnen

Kunt u alle van de vitamine E u moet door het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Tarwekiemolie is natuurlijk hoog gehalte aan vitamine E; slechts 1 tbsp. biedt 20.3 mg. Een portie amandelen 1 oz. heeft 7,4 mg, 1 oz. van zonnebloempitten bevat 6 mg, 2 tbsps. pindakaas heeft 2.9 mg en 1/2 kopje gekookte spinazie bevat 1.9 mg. Broccoli, kiwi, rauwe spinazie, mango's en tomaten elk bieden ongeveer 1 mg vitamine E per portie.


gerelateerde artikelen