Hoe Cholesterol verlagen

April 19

Hoge cholesterolniveaus verhogen het risico van hart-en vaatziekten en beroerte. Terwijl niet alle cholesterol slecht is, hoge niveaus van LDL-cholesterol (de "slechte" cholesterol) kunnen leiden tot de vorming van plaque, of vette stortingen, binnen arteriële muren. Dit maakt het moeilijker voor bloed door de slagaders, potentieel leiden tot coronaire blokkades, hartaanval of dood te reizen. Gelukkig is het mogelijk om het cholesterolgehalte met veranderingen in levensstijl en medicijnen neerhalen.

Stap 1

Eet een dieet die laag in verzadigd vet en transvet. Terwijl poly en onverzadigde vetten zijn gezonder dan verzadigde en transvetten, uw totale vetopname administratief dient te verwerken voor minder dan 35 procent van uw dagelijkse calorie-inname, volgens deskundigen bij de University of Michigan Health System.

Stap 2

Beperk uw dagelijkse inname van dieetcholesterol tot 300 mg of minder. Als u last van hart-en vaatziekten heeft, kan uw arts kan aanbevelen het beperken van uw inname tot 200 mg of minder per dag.

Stap 3

Uitoefenen gedurende ten minste 30 minuten, de meeste dagen van de week. Aërobe oefening, zoals zwemmen, wandelen en joggen, kan helpen verlagen cholesterolniveaus. Spreken met uw arts voordat u begint met een nieuwe oefeningsroutine, vooral als u al van hart-en vaatziekten Last.

Stap 4

Stoppen met roken om niveaus van slechte cholesterol, en verhoging van goede cholesterol niveaus. Stoppen met roken verbetert ook je ademhaling, waardoor het mogelijk voor u om meer fysiek actief.

Stap 5

Gewicht verliezen als u overgewicht of obesitas. Afvallen zal helpen verminderen uw cholesterol terwijl het verbeteren van uw algehele gezondheid. Eten van minder calorieën, het verrichten van regelmatige fysieke activiteit en het maken van gezonder voedsel keuzes zijn uitstekende manieren om gewicht te verliezen en het weg houden.

Stap 6

Neem een statine drug aan lagere uw cholesterolniveaus. Statines zijn meestal de eerste medicatie voorgeschreven voor de behandeling van hoge cholesterol, en ze zijn meestal meer effectief in het verminderen van slechte cholesterolniveaus dan andere medicijnen. Het nationale hart, Long- en bloed Instituut Staten dat studies van patiënten die statines verslag een 20 tot 60 procent daling van de LDL-waarden.

Stap 7

Probeer een ander cholesterol-verlagende medicijnen als u statines of als uw niveaus zijn niet gecontroleerd door statines alleen. Gal zuur harsen, fibrates en niacine gebaseerde drugs alle werken naar lagere serum cholesterolniveaus.


gerelateerde artikelen