Werk & oefening voor mensen met TB

March 23

Werk & oefening voor mensen met TB

Tuberculose is, TB, een bacteriële infectie die invloed op de longen. TB kan ook verspreid naar andere delen van het lichaam, zoals de hersenen, de wervelkolom, de blaas en de gewrichten. Slechts ongeveer 10 procent van degenen die de TB bacteriën, of kiemen hebben, ontwikkelen eigenlijk een actieve geval van TB, volgens FamilyDoctor.org. Behandeling voor TB duurt lang, en patiënten besmettelijk zijn moeten voorkomen dat activiteiten waar ze de ziekte kunnen verspreiden. Mensen die TB symptomen ervaren kan ondervindt bij het uitvoeren van de oefening kan, en deze inactief is gebleven gedurende de langdurige behandeling je die minder fysiek fit; lichaamsbeweging kan echter herstel en die u helpt uw gewicht.

Tuberculose

Een TB infectie, die ook niet actief of latent TB heet, betekent dat hoewel de kiem aanwezig is u niet besmettelijk of ziek. Actieve TB treedt op wanneer de kiem aanwezig is, je symptomen ervaart en u kunt het verspreiden van de ziekte naar andere mensen. TB symptomen omvatten een hoest die van drie duurt of meer weken, ophoesten van bloed, koorts, pijn op de borst, verlies van eetlust, onbedoeld gewichtsverlies, koude rillingen en nacht zweten. Bijkomende symptomen, zoals pijn in de gewrichten artritis-achtige of schade aan de hersenen, kan optreden als TB is van invloed op andere delen van uw lichaam. Veel TB patiënten ervaren depressie als gevolg van de verlegenheid en de isolatie (Ref-2).

Behandeling

Behandeling voor inactieve TB bestaat meestal medicijnen voor zes tot negen maanden de TB-bacteriën te doden. Behandeling voor actieve TB vereist verschillende medicijnen genomen over een periode van zes maanden of totdat tests blijkt dat er geen actieve TB is in het lichaam. TB wordt gemakkelijk verspreid tijdens de eerste twee weken van de behandeling, zodat artsen patiënten instrueren te nemen bijzondere voorzorgsmaatregelen, zoals het vermijden van contact met andere mensen ten minste twee weken na begin behandeling met antibiotica alleen slapen, openen van een venster in de kamer waar u uw tijd doorbrengen, die betrekking hebben op uw mond als u hoest of niest.

Werk

Als u inactieve TB, die kan niet verspreid worden aan anderen, kun je om te werken en blijven uw normale routines terwijl ondergaan van de behandeling om te doden van de TB-kiemen. Hebt u actieve TB, bent u besmettelijk voor ten minste twee weken nadat u bent begonnen de behandeling met medicijnen, volgens de New York Bureau van tuberculose Control. Tests die worden uitgevoerd door uw arts bepalen wanneer u bent niet langer besmettelijk. Na goedkeuring van uw arts, kunt u terugkeren naar het werk en normale activiteiten, zolang u de volledige cursus van TB behandeling nemen zonder overslaan doses of proeven.

Oefening

Volgens Cigna gezondheidszorg, kan oefening helpen uw lichaam de TB infectie bestrijden, snelheid van uw herstel en uw humeur te verbeteren. Als u inactieve TB heeft kan u uw normale uitoefening activiteiten voortzetten. U moet uw arts goedkeuring oefening uit te voeren en naar buiten gaan, hebt u actieve TB. Matige wandelen is een goede manier start, vooral als u niets hebt gedaan.

Je kunt oefenen in korte sessies, zoals wandelen gedurende 20 minuten of invullen van twee 10 minuten durende wandelingen. Je moet zo vaak als je in staat bent. Zoals u hebt opgebouwd uw kracht, kunt u uw wandeltijd langzaam verhogen. Zodra actieve TB niet meer besmettelijk, is als je het gevoel goed genoeg en stemt in met uw arts, moet u zitten kundig voor terug naar uw normale uitoefening routines.

Waarschuwing

Praat met uw arts voordat u terugkeert naar werk of begin oefening. Of je moet uitoefenen is afhankelijk van uw conditie en hoe actief TB je lichaam beïnvloedt. Stop uitoefenen en neem contact op met uw arts als u pijn of ongewone vermoeidheid tijdens of na het sporten.


gerelateerde artikelen