Knoflook & honing voor keelontsteking

January 18

Knoflook & honing voor keelontsteking

Strep keel wordt veroorzaakt door de streptokokken bacterie S. pyogenes, volgens de Mayo Clinic-website. Meeste keelpijn zijn veroorzaakt door virussen, maar de symptomen van keelontsteking zijn meestal veel ernstiger. Antibiotica zijn nodig om te doden van S. pyogenes bacteriën en mogelijk levensbedreigende complicaties voorkomen. Een laboratoriumtest geconcludeerd dat sommige soorten honing met unieke antibacteriële eigenschappen kunnen zinvol zijn therapeutisch tegen strep bacteriën, volgens Nieuw-Zeelandse Universiteit van Waikato. Een andere laboratoriumtest gerapporteerd in het "Journal of Medical Microbiology" geconcludeerd dat knoflook effectief tegen S. pyogenes zou kunnen zijn. Geen klinische studies zijn uitgevoerd op beide voedsel. Een arts raadplegen voordat u een huis remedie.

Keelontsteking

De symptomen van keelontsteking kunnen zijn koorts, pijn en moeite met slikken, pijnlijke en gezwollen lymfeklieren in je nek en rode, gezwollen amandelen die witte vlekken kunnen ontwikkelen. Indien verlaten onbehandeld, strep kan keel leiden tot de ontwikkeling van reumatische koorts, een ernstige aandoening die leiden onherstelbare schade aan uw hart, de gewrichten en het zenuwstelsel tot kan. S. pyogenes bacteriën kunnen alleen door laboratoriumtests worden ontdekt.

Honing studie

Een studie van de Universiteit van Waikato 2000 werd uitgevoerd om te bepalen of de honing was effectief tegen S. pyogenes bacteriën, en te vergelijken zijn antibacteriële eigenschappen met drie druppels van de antiseptische keel, Strepsils, Cepacol en Dequadin. Twee soorten honing werden gebruikt in de studie: rewarewa honing, die antibacteriële activiteit als gevolg van waterstofperoxide genererende componenten en manuka honing, die extra, unieke antibacteriële componenten heeft, met inbegrip van methylglyoxal.

Manuka honing

De minimale remmende concentratie of MIC, werd vastgesteld voor elke ruit tegen S. pyogenes bacteriën in de aanwezigheid en de afwezigheid van speeksel. Resultaten gesuggereerd dat Nieuw-Zeeland manuka honey's unieke antibacteriële activiteit meer dan twee keer zo effectief als Dequadin en ongeveer hetzelfde als Strepsils in aanwezigheid van speeksel. Rewarewa honing van waterstofperoxide activiteit was gelijk is aan Dequadin en twee en een half tijden minder effectief dan Strepsils. Bij gebrek aan speeksel toonde rewarewa honing echter meer activiteit dan Dequadin en Strepcils, wat suggereert dat waterstofperoxide is aangetast door speeksel.

Honing keel druppels

Terwijl slechts Cepacol bactericide eigenschappen toonde en gedood strep bacteriën bij een concentratie gelijk aan het bedrag van de antibacteriële agent gevonden in uw mond tijdens het zuigen van een ruit, vertraagde de anderen bacteriële groei. Onderzoekers concludeerden dat terwijl speeksel van effect op rewarewa honing het onpraktisch voor keel druppels maakte, manuka honing, die was effectief in het speeksel en had antibacteriële activiteit gelijk of beter dan de twee andere druppels, nuttig therapeutisch voor keelontsteking zijn kan.

Knoflook en keelpijn

Volgens de Palo Alto Medical Foundation, knoflook wordt genomen om te voorkomen en verkorten van de duur van de keelpijn, maar deze informatie is gebaseerd op de resultaten van een studie gerapporteerd in de juli-augustus 2001 editie van "Advances in therapie" waarin onderzoekers 146 vrijwilligers ondervraagde, van wie de helft nam een knoflook-supplement voor 12 weken in de winter, terwijl de rest nam een placebo. Met behulp van een vijf-punts schaal naar tarief symptomen van de verkoudheid virus, boekte de groep nemen van knoflook supplementen aanzienlijk minder verkoudheden, 24 dagen, vergeleken met 65 voor de placebogroep. Keelontsteking is echter bacteriële en niets te maken met het virus dat de verkoudheid veroorzaakt.

Knoflook en keelontsteking

Een studie van 2010 gemeld in het "Journal of Medical Microbiology" getest allicine, een antibacteriële onderdeel gevonden in knoflook, evenals oude en verse knoflook extracten tegen de streptokokken bacteriële toxine Streptolysin O of SLO. Allicine en het oude knoflook extract waren even inhibitive tegen SLO maar verse knoflook extract was veel actiever. Onderzoekers concludeerden dat allicine wellicht een potentiële therapeutische gebruik voor strep bacteriën. Geen klinische studies zijn uitgevoerd.


gerelateerde artikelen