Wat zijn intrinsieke suikers?

February 22

Wat zijn intrinsieke suikers?

Suiker is een natuurlijk ingeperkt of verwerkte koolhydraten uw lichaam nodig heeft en gebruikt voor energie. Terwijl de natuurlijk voorkomende suikers in ongeraffineerd voedsel worden gevonden, worden verwerkte suikers toegevoegd aan een product. De toevoeging van verwerkte suikers helpt bij het verbeteren van de smaak producten naast de verbetering van de kleur en de textuur terwijl het helpen behouden van de integriteit van het levensmiddel.

Soorten suiker

Natuurlijk voorkomende suikers of suikers in onverwerkte levensmiddelen, worden beschouwd als intrinsiek. De meest voorkomende intrinsieke suikers--glucose, fructose, lactose en sacharose--gewoonlijk worden aangetroffen in fruit en groenten, die de nietjes van een gezond dieet zijn. Verwerkte suikers of suikers die worden toegevoegd aan levensmiddelen, worden beschouwd als Extrinsieke. Extrinsieke suikers bevatten siropen, zoals honing en die worden gebruikt in frisdranken en kunstmatige zoetstoffen.

Bronnen van intrinsieke suikers

Groenten en fruit zijn beide gemeenschappelijke bronnen van intrinsieke suikers. De meeste vruchten bevatten een combinatie van glucose, sacharose en fructose als een grote meerderheid van hun suikergehalte, kleine allerlei vruchten bevatten ook galactose en maltose. Groenten, terwijl ze wel een zekere mate van intrinsieke suikers, bevatten het bedrag is aanzienlijk lager in vergelijking met vruchten. Groenten bevatten voornamelijk hogere niveaus van sacharose dan elke andere intrinsieke suiker. Melk is ook een product dat sommige niveaus van intrinsieke suikers in de vorm van maltose bevat.

Effecten op de gezondheid

Suiker in passende hoeveelheden door het lichaam worden gebruikt als een bron van brandstof en is verplicht tot het handhaven van een gezonde stofwisseling. Suiker in grote hoeveelheden, intrinsieke of extrinsieke, zijn niet nuttig voor het lichaam. Overtollige hoeveelheid suikers Voeg geen enkel nutritioneel voordeel en onnodig verhogen totale dagelijkse calorieën verbruikt. Teveel calorieën kunnen leiden tot gewichtstoename en obesitas en overgewicht van de schadelijke werking heeft op het lichaam. Bovendien grote hoeveelheden suiker waterstand kunnen veroorzaken in uw triglyceridenspiegels en kunnen negatief effect van de gezondheid van je tanden, wat resulteert in aanzienlijke holten en verval.

Aanbevelingen

Het USDA raadt u kiezen voor een evenwichtige, gezonde voeding met weinig toegevoegde suikers of zoetstoffen levensmiddelen. Volgens de American Heart Association, intrinsieke suikers moet beperkt blijven tot ten minste de helft van je dagelijkse inname van koolhydraten en extrinsieke suikers moeten worden beperkt tot niet meer dan helft van uw dagelijkse maximumbedrag. Er zijn vele manieren dat u kunt verminderen van de inname van suiker en nog steeds een bevredigend dieet onderhouden. Kijk voor suikervrij artikelen of voedingsmiddelen met caloriearme opties. Vruchten of groenten toevoegen aan uw maaltijden, profiteren van de intrinsieke suikers terwijl het niet toevoegen van overtollige calorieën met zoetstoffen. Probeer kruiden in plaats van suikers toe te voegen extra smaak zonder toevoeging van extra calorieën. Met de mogelijkheid om te erkennen wat wordt beschouwd als een suiker, en welke zijn beter voor u, kunt u beperken uw verbruik ter verbetering van uw voeding en gezondheid.


gerelateerde artikelen