Welke olie gebruik op loopbanden

March 11

Welke olie gebruik op loopbanden

Loopbanden zijn gespecialiseerde stukken van materiaal samengesteld uit verschillende elektrische en bewegende onderdelen. Om te zorgen voor haar werking en haar leven verlengen, stelt de fabrikant diverse tips voor onderhoud en smering. Terwijl u een algemene schets voor loopband onderhoud uitvoeren kunt, moet de olie gebruikt om te smeren uw loopband voldoen aan de specificaties voor uw specifieke model.

Materialen

De soort olie gebruikt om te smeren loopbanden varieert van het model om het model maar bevat doorgaans een kunststof, samengestelde aardolie-gratis. Deze oliën bevatten een paraffine- of siliconen gebaseerde riem glijmiddel. Bepaalde modellen met schokdempers of een helling functie wellicht ook een spray Teflon gebaseerde is toegepast op de lucht schokken. Één flesje olie wordt gewoonlijk met de loopband meegeleverd en duurt enkele jaren afhankelijk van uw gebruik.

Let op

Met behulp van het verkeerde type glijmiddel of olie op uw loopband kan ernstige schade toebrengen aan de riem, motor en andere bewegende delen. Vermijd het gebruik van huishoudelijke oliën en smeermiddelen zoals WD-40, silicone spray of olie om te smeren uw loopband. Deze producten bevatten aardolie distillaten die delen op de loopband kunnen verslechteren.

Onderhoud

De loopband olie is een belangrijk onderdeel om het algemene onderhoud van uw loopband. Sommige loopband modellen vereisen smering voor het eerste gebruik, terwijl andere modellen vereisen geen smering pas na enkele uren van gebruik. Verwijder altijd stof en vuil uit de delen ontvangen de olie om ervoor te zorgen dat de olie goed smeert de bewegende delen. Een algemene richtlijn voor het gebruik van olie tijdens uw onderhoudsschema bevat smeren de loopband om de zes maanden voor licht gebruik van minder dan drie uur per week, om de drie maanden voor gemiddeld gebruik van drie tot vijf uur per week, en elke zes tot acht weken voor zware gebruik van meer dan vijf uur per week.

Modellen

Elke loopband merk en model kan een specifiek type van olie voor het smeren van de bewegende delen vereisen. De olie is normaal gesproken in uw startpakket samen met algemene hulpmiddelen opgenomen met specifieke informatie in de handleiding van uw. Vermijd het gebruik van een olie- of glijmiddel zonder eerste het controleren van de verenigbaarheid ervan met uw loopband model. Contact op met het bedrijf olie en smeermiddel toepassing.


gerelateerde artikelen