Bee Propolis & koninginnengelei voordelen

July 2

Bee Propolis & koninginnengelei voordelen

Honing van de imker hoofdproduct is, maar er zijn verschillende andere nuttige stoffen geproduceerd door bijen. Apitherapie is de praktijk van het gebruik van bijenproducten voor therapeutische doeleinden. Propolis en royal jelly zijn twee van de Apitherapie wijdst gebruikte stoffen. Verschillende vormen van royal jelly en propolis zijn verkrijgbaar bij retailers van natuurlijke voedingsmiddelen.

Geschiedenis

Het oogsten van bee producten gaat terug tot de prehistorie. Vroeg-Paleolithicum jagers portretteerde hun invallen op honingbij bijenkasten in vroege grotschilderingen, volgens Alex Poplawsky van Emory University. Bijenteelt, ook bekend als de bijenteelt, werd beoefend door de oude Egyptenaren, de Romeinen en de Grieken, die honing als een antiseptisch en medicinale elixer beschouwd. Onder hun andere schatten, hebben Egyptologen nog eetbare containers van honing in oude graven ontdekt.

Functie

Propolis is verzameld door honingbijen uit populieren, berken en andere bomen. Het is een complexe hars die op hun achterpoten verzamelt. Bijen gebruiken als hulpmiddel bij de opbouw van hun bijenkorven, om het afdichten van scheuren en lijn Holten, volgens Mike Simone van de Universiteit van Minnesota Bee Lab.

Werknemer bijen koninginnengelei in hun faryngaal klieren produceren en aan de growiing larven voeden. Bijen die gevoed zijn uitsluitend op grote doses van royal jelly uitgroeien tot koningin bijen, die tot 40 procent groter en leven veel langer dan andere bijen groeien.

Effecten

Royal jelly en propolis is gebleken dat antimicrobiële eigenschappen te hebben, en dientengevolge, de "dagboek van alternatieve en complementaire geneeskunde" Staten dat consumptie van honing met honingraat deksels blijken kan te zijn een nuttige voedingssupplement.

Voordelen

Royal jelly is een rijke bron van voedingsstoffen, die bevatten vitamine B-complex; vitaminen C, D en E; mineralen; enzymen; hormonen; en aminozuren, volgens BetterNutrition.com.

New York University (NYU) Langone Medical Center meldt dat propolis heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen, kunnen snelheid genezing van genitale herpes, verkorten genezing tijd na de mondelinge operatie en net zo effectief als drug therapieën in de strijd tegen giardiasis werken. Het gebruik ervan is getest als een behandeling voor de ogen en vaginale infecties. Één studie vond het een steun van vruchtbaarheid, wat leidt tot een toename van 40% van de zwangerschapscijfers in propolis gebruikers in vergelijking met een placebogroep. Verder onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen en te onderzoeken van de mechanismen door welke propolis lijkt positieve effecten te bereiken.

Waarschuwing

Die allergisch zijn voor bijen venom moeten vermijden propolis, royal jelly en bijen-gerelateerde producten. Sommige ernstige allergische reacties op koninginnengelei zijn gemeld, zoals astma en anafylactische shock, volgens NYU Langone Medical Center hebben.

Jonge kinderen, zwangere vrouwen en lever- of nierziekte ziekte patiënten wordt geadviseerd niet te propolis en royal jelly, zoals geen veilige doseringen zijn vastgesteld.


gerelateerde artikelen