Wat Is de glycemische Index van Fructose-Glucosestroop?

November 7

Wat Is de glycemische Index van Fructose-Glucosestroop?

High-fructose corn siroop, vaak afgekort tot HFK's, is een kunstmatige zoetstof afgeleid van maïs. High-fructose corn siroop is uitgegroeid tot de meest gebruikte zoetstof in verwerkt voedsel in de Verenigde Staten, verzoeting niet alleen frisdrank en snoep maar alle soorten kruiden, gebakken goederen, snack foods, soepen en granen. De glycemische index een waarde wordt toegewezen aan een levensmiddel op basis van de hoeveelheid tijd die het duurt voor het voedsel te breken in glucose en worden opgenomen in de cellen, met een GI van 100 toegewezen aan pure glucose, de meest snel geabsorbeerd vorm van zoetstof.

Gycemic Index

De glycemische index van een voedingsmiddel kan variëren afhankelijk van hoe het is verwerkt of voorbereid. De GI van high-fructose corn siroop, volgens onderzoek gemeld in September 1989 "Journal of de Formosan Medical Association," is 73, maar kan variëren afhankelijk van de exacte concentratie van fructose-naar-glucose in het product. Een hoge GI-index wordt beschouwd als meer dan 70, terwijl een GI onder 55 wordt beschouwd als laag.

Zoetstof verschillen

High-fructose corn siroop bestaat uit fructose, de belangrijkste zoetstof in fruit en glucose. Sacharose of lijstsuiker, ook bevat zowel fructose en glucose maar in gelijke verhoudingen, terwijl HFK's iets meer fructose bevatten kan, 55 tot 42 procent glucose en 3 procent, andere suiker moleculen in HFK's 55. Een andere vorm van HFK's, HFK's 42, bevat 42 procent fructose en 58 procent glucose. Fructose breekt anders dan andere suikers en niet leiden tot een insuline. Insuline, normaal gesproken vrijgegeven wanneer je koolhydraten, consumeren helpt cellen glucose uit uw bloed te absorberen. Insuline activeert leptin release, die signalen dat je volledige en moet stoppen met eten. Zonder dit signaal, kan je meer eten omdat je niet het signaal te stoppen, geregistreerde diëtist Christopher Mohr staat.

Betekenis

De GI van high-fructose corn siroop niet aanzienlijk variëren van andere suikers, maar sommige studies blijkt dat HFK's meer kans is op het veroorzaken van gewichtstoename dan andere suikers. Princeton onderzoekers gemeld in februari 2010 de kwestie van "Biochemie, farmacologie en gedrag" dat ratten gevoed HFK's meer waarschijnlijk waren te winnen gewicht dan ratten gevoed een hoog sucrose diet. Geregistreerde diëtist Jennifer Nelson van de Mayo Clinic staat echter, er is geen bewijs dat HFK's meer kans is op overgewicht dan iedere andere zoetstof veroorzaken.

Overwegingen

Amerikanen consumeren nu ongeveer 60 kg van high-fructose corn siroop per persoon gedurende het jaar, volgens de Universiteit van Princeton. Ongeveer dezelfde periode als de stijging van het gebruik van HFK's, de Amerikaanse obesitas-percentage gestegen tot ongeveer 33 procent, dezelfde bron meldt. Ondanks de gelijkaardige GI andere zoetstoffen, HFK's kunnen anders gaan werken in je lichaam. Gezien de alomtegenwoordigheid van dit product en het tarief van overgewicht van de Amerikanen, elimineren van HFK's zo veel mogelijk kan helpen controle Amerika gewichtsprobleem, Princeton onderzoekers suggereren.


gerelateerde artikelen