Nagels en vitamine tekorten

January 26

Nagels en vitamine tekorten

De arts brengt de patiënt de handen, maar het is niet aan comfort. De arts onderzoekt zorgvuldig, meestal de vingernagels, die een aantal medische aandoeningen, zoals problemen met de lever en de nieren onthullen kunnen. Nagels kunnen zelfs duiden op tekortkomingen in het dieet. Kleur, textuur en vorm worden beschouwd. Terwijl geen substituut voor bloed werk of imaging, kritisch bekijken de nagels een medische diagnose versnellen kan of een goede indicator van een gebrekkig dieet.

Gezonde nagels

Een gezonde nagel moet duidelijk, soepel en buigzaam. Het zou moeten hebben witte manen aan de basis, en de nagel die buiten de vinger groeit moet romig wit. De huid onder de nagel moet een rooskleurig versie van uw fundamentele huidtoon. Elke wijziging in de verschijning van de nagels kan duiden op deficiëntie of ziekte.

Controleer uw nagels voor gezondheid

Controleer uw nagels wekelijks om er zeker van te zijn dat ze zien er gezond. Elke afwijking kan aanzienlijk zijn. Kijk voor textuur- en kleurwaarden. De vorm van de nagels kan duiden op een probleem. Kwadraat nagels kunnen worden veroorzaakt door hormonale problemen. Algemene ondervoeding kan leiden tot 'deuken' in de nagels, genaamd "Beau de regels." Vitamine C deficiëntie is soms gekoppeld met roodbruine vlekken en kuilen aan het einde van de nagels. In meer milde vormen, wordt een gebrek aan vitamine C beschouwd als meer hang nagels en zwelling in de buurt van de nagel veroorzaken. Vergeelde nagels wijzen erop dat de nagel langzamer dan normaal groeit, die is gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals diabetes, maar het houdt ook verband met tekortkomingen in ijzer en zink. Zink tekort kan ook verschijnen als witte vlekken op de nagels. Ernstige ijzertekort kan leiden tot platte nagels die hebben van depressies, genaamd koilonychias. Ijzertekort kan leiden tot een gebrek aan energie.

B12 schuld

Blauwe vingers geven altijd een gebrek aan zuurstof. Als dit een tijdelijke toestand, kan het duiden dat de persoon is in nood. Als chronische, waarschijnlijk is er een probleem met longkanker of bloed. De dieet bezorgdheid zou te weinig ijzer en B12. B12-deficiëntie verschijnt op verschillende manieren op de vingernagel. Het kan zich manifesteren in een vermindering van de zichtbaarheid van de lunula, de "maan". Ook de ruggen kan een teken van B12-deficiëntie. Indien de tekortkoming blijft bestaan, kan dan tintelingen in de vingers, plus evenwicht problemen, geheugenproblemen en depressie resulteren.

Meds

Medicijnen kunnen nagel problemen veroorzaken, ook. Veel mensen beginnen te nemen zilver voor verschillende omstandigheden. Teveel zilver kan daadwerkelijk leiden tot uw nagels te schakelen blauwe. Het nemen van NSAIDs voor ontsteking kan veroorzaken nagels te zwak geworden. Andere medicijnen hebben bijwerkingen die ook in de nagels, weergeven.

Eten recht voor gezonde nagels

Nagels zijn gevoelig voor slechte voedingsgewoonten. Eten van ongewenste en het negeren van de voedselpiramide dreigt te leiden tot tekortkomingen. Een gezond dieet vereist een evenwicht tussen fruit en groenten, granen, zuivel en vlees. Elimineren van een categorie van deze kan gezonde als de voedingsstoffen zorgvuldig door de resterende Voedingsgroepen vervangen worden worden. In tijden van stress die het lichaam bepaalde vitaminen (bijvoorbeeld B-vitamines) meer dan anderen verbranden kan, zo voedingssupplementen zou zijn een goede bron voor nutriënten. Gezonde nagels vereisen veel calcium en zink, die vooral belangrijk voor zwangere vrouwen zijn. Zwangerschap is een tijd wanneer een vrouw vooral rekening te houden van haar dieet dient. Wekelijks het controleren van de nagels is een goede gewoonte om vorm.


gerelateerde artikelen