Voedingsmiddelen rijk aan Lignanen

December 8

Voedingsmiddelen rijk aan Lignanen

Lignanen zijn chemische stoffen gevonden in de cellen van planten. Ze vormen een klasse van phytonutrient of plant-nutriënt fyto-oestrogenen genoemd. Lignanen, hebben volgens Dr. Ray Sahelain, vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van hun invloed op borstkanker, prostaatkanker en hersenfunctie. Lignanen ook profiteren van de cardiovasculaire en het immuunsysteem.

Zaden en noten

Zaden en noten zijn uitstekende bronnen van Lignanen. Sesam, zonnebloem, vlas, papaver en pompoen zaden, samen met cashew noten en pinda's, zijn rijk aan Lignanen. Lijnzaad leidt het pak als één van de rijkste bronnen van lignan precursoren, volgens Dr. Ray Sahelian. Lijnzaad is ook erkend voor de gevolgen ervan in de behandeling van hart-en vaatziekten. Grond of gemalen lijnzaad als toppings toevoegen aan de yoghurt, ontbijtgranen en desserts om van te genieten van de voordelen van deze krachtige voedingsstoffen.

Volle granen

Volle granen zoals rogge, gerst en haver, volkoren muesli, zemelen en muesli bevatten hoge hoeveelheden van plant Lignanen evenals vezels. Het eten van voedsel zoals brood, voeg muffins, cookies, granen of pannenkoeken gemaakt met deze hele korrels Lignanen en fiber aan uw dieet. Volgens het Linus Pauling Instituut in Oregon State University, studies in samenwerking met de Verenigde Staten en Europa laten zien dat hoge inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels ook aanzienlijk verminderen het risico van coronaire hart-en vaatziekten.

Groenten

Eten van een verscheidenheid van groenten en fruit kan zorgen voor een gezonde voeding en een goede inname van Lignanen. Broccoli en krullend boerenkool zijn rijke bronnen van Lignanen. Andere groenten zoals witte en rode kool, Brussel spruiten, bloemkool, wortelen, groene en rode paprika's zijn ook goede bronnen.

Vruchten

Vruchten zoals aardbeien, abrikozen en perziken zijn verpakt met Lignanen. Nectarine en roze pompelmoes, peren en kersen zijn ook goede bronnen.


gerelateerde artikelen