Voordelen van het SAP van radijs

April 8

Voordelen van het SAP van radijs

Knapperig en fris, radijs maken een unieke aanvulling op een gezonde groentesap. Radijs sap gemaakt van verse, hele radijzen bevat alle vitaminen en mineralen van hele radijs, maar in een vorm van gemakkelijk-aan-consumeren. Als het duurt iets meer dan 2 kopjes rauwe radijs te maken van een enkel kopje radijs SAP, zal u meer dan het dubbele van de hoeveelheid voedingsstoffen in een enkele portie radijs SAP verbruiken.

Voordelen van vitamine C

Voordelen van het SAP van radijs

Een enkele, 1-cup portie radijs SAP bevat meer dan 36 mg vitamine C. Dit is ongeveer 40 procent van de inname via de voeding verwijzing voor volwassen mannen en bijna de helft van de DRI voor volwassen vrouwen. Dit bedrag is 42 en 38 procent van de DRI voor zwangere en zogende vrouwen respectievelijk. Vitamine C is een essentiële vitamine die helpt uw lichaam handhaven gezond haar, huid, pezen en weke delen. Het helpt ook met het herstellen van beschadigd weefsel van letsel. Als een natuurlijke antioxidant helpt vitamine C ook je lichaam verdedigen zelf vorm schade door vrije radicalen en gifstoffen, die--als ongecontroleerde--leiden celdood tot kunnen.

Voordelen van kalium

Voordelen van het SAP van radijs

Een essentieel mineraal kalium helpt het zuur-base evenwicht in uw lichaam, evenals het helpen van de elektrische functie in uw hart-en-zenuw communicatie tussen uw hersenen en je lichaam. Kalium kan ook helpen bestrijden van nierziekte, evenals het risico van osteoporose en beroerte. Een 1-cup portie verse radijs SAP heeft 578 mg kalium, die een beetje meer dan 12 procent van de adequate inname aanbevolen door de Universiteit van Maryland Medical Center is. Het dezelfde grootte serveren van radijs SAP bevat ook een beetje meer dan 11 procent van de AI voor zogende vrouwen.

Voordelen van ijzer

Voordelen van het SAP van radijs

Radijs SAP is rijk aan ijzer, met een 1-cup portie vers sap met 0.8 milligram van ijzer. Dit is 4 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor volwassen vrouwen en 10 procent van de ADH voor mannen. Voor zwangere en zogende vrouwen, meer ijzer kan worden verlangd, dus spreken met een arts om te bepalen uw aanbevolen inname. IJzeren helpt bij de productie van hemoglobine en van myoglobine, waarmee vervoer zuurstof in uw hele lichaam. Het is ook essentieel voor de oprichting van talrijke proteïnen.

Voordelen van koper

Voordelen van het SAP van radijs

Terwijl je niet het beseffen misschien, koper is gevonden in uw hele lichaam en wordt gebruikt voor de productie van rode bloedcellen, evenals het helpen gezond houden van uw immuunsysteem en het zenuwstelsel. Koper helpt produceren ook collageen, die is van essentieel belang voor botten en bindweefsel. Het helpt ook je lichaam absorberen ijzer. Een enkele, 1-cup portie radijs SAP bevat 124 microgram van koper. Dit is bijna 14 procent van de aanbevolen inname voor volwassen mannen, een beetje meer dan 12 procent van de ooi voor vrouwen en 9.5% van de ooi voor zwangere vrouwen.


gerelateerde artikelen