Hoe te het omkeren van de schade van een suiker verslaving

August 14

Hoe te het omkeren van de schade van een suiker verslaving

Een verslavende stof wordt gekenmerkt door haar vermogen tot aangename gevoelens, tot veranderingen op lange termijn in de hersenen, kan leiden tot fysieke afhankelijkheid en hunkeren naar, volgens de website onderzoek Penn State veroorzaken. Wetenschappers discussiƫren of suiker lichamelijk verslavend is omdat het kan niet de fysieke afhankelijkheid, volgens Jan Ulbrecht, universitair hoofddocent bij Biobehavioral gezondheid en geneeskunde aan de Penn State University. Echter kan op lange termijn verwennerij in suikerhoudende voedingsmiddelen blijvende gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Suiker het Effect op de hersenen

Suiker zou niet leiden tot lichamelijke verslaving, maar het verhoogt het niveau van dopamine in de hersenen. Dopamine reguleert gevoelens van plezier en is een belangrijke chemische stof die betrokken zijn bij de vorming van een verslaving, volgens Sue Grigson, universitair hoofddocent van de neurale en Behavioral Sciences aan de Penn State College of Medicine. Hoewel wetenschappers het niet eens over de vraag of deze reactie krachtig genoeg is om te rechtvaardigen dat het labelen van een verslavende stof, misschien deze reactie van dopamine wel sterk genoeg om sommige mensen te eten meer suiker veroorzaken.

Fysieke effecten

De fysieke gevolgen van het eten van te veel suiker korte - en lange termijn gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het nuttigen van teveel suiker leidt tot gewichtstoename en het verhoogde risico voor het ontwikkelen van diabetes type 2. Eten van een dieet hoog in suiker, kunt ook uw risico van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk verhogen. Bovendien, volgens een studie van 2007 in de "Journal of Clinical Investigation", kan consumeren te veel suiker veroorzaken een onbalans in oestrogeen en testosteron, die kan leiden tot acne, onvruchtbaarheid en verhogen het risico op baarmoederkanker.

Gezonde hoeveelheden suiker

U hoeft de suiker in uw dieet. U moet een gezond niveau van glucose in uw metabolisme voor je hersenen om goed te functioneren en om brandstof uw stofwisseling. De hoeveelheid suiker die je nodig hebt is echter klein. Vrouwen moeten alleen 6 theelepels suiker per dag en mannen moeten 9 theelepels handhaven optimale hersenen en metabole functie, volgens geregistreerde diƫtist Melissa Ohlson op Clevelandclinic.org. Echter, krijgt u bijna al deze suiker door het eten van fruit, groenten, zuivelproducten en granen.

Omkeren van de schade

U kunt het verminderen van de schade die je misschien hebt gedaan om je lichaam via de overconsumptie van suiker door het eten van een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging krijgen. Als je al hebt van hart-en vaatziekten, diabetes of een ander invaliderende effect last van het eten van te veel suiker, Raadpleeg uw arts voor hulp bij het ontwikkelen van een aangepaste voeding en oefening plan. Als je gelooft dat je verslaafd aan snoep bent, is de beste strategie om weg te blijven hen volledig. Houd ze niet in het huis of op kantoor.


gerelateerde artikelen