Supplementen om te helpen bouwen Dopamine & serotonine

August 24

Supplementen om te helpen bouwen Dopamine & serotonine

Dopamine en serotonine neurotransmitters in de hersenen die een rol in menselijk gedrag spelen worden Neurotransmitters vervoer van zenuwimpulsen tussen cellen en bijdragen tot het behoud van een gezonde hersenen en stemmingsstoornissen. Serotonine kan een rol spelen in verlichten depressie, verminderen van angst en slaapproblemen verminderen. Dopamine kan helpen in het normale verkeer en emotionele sfeer en reacties. Lage niveaus van deze neurotransmitters kunnen een rol spelen bij depressie en de symptomen die gepaard gaan met depressie. Het consumeren van bepaalde supplementen kan helpen bouwen van de hoeveelheid dopamine en serotonine in je lichaam om te helpen bij een gezonde geest en lichaam.

St. Janskruid

St. Janskruid is een kruid dat meestal voor depressie en symptomen zoals vermoeidheid, angst gebruikt wordt, slaap problemen en verlies van eetlust. Volgens Medline Plus, St. Janskruid kan het verhogen van serotonine gehalte in je hersenen. Dit kruid kan gezondheidscomplicaties veroorzaken indien genomen in combinatie met andere drugs. Raadpleeg uw arts alvorens dit supplement voor elke voorwaarde, en geen vervanging van andere vormen van behandeling met dit kruid.

Vitamine B6

Vitamine B6 is een essentieel vitamine die helpt handhaven van een gezond zenuwstelsel en immuun systeem. Deze vitamine nodig is voor de productie van belangrijke stoffen, met inbegrip van serotonine en dopamine, en dit helpt normale communicatie tussen cellen mogelijk maken. Volgens de National Institutes of Health, lagere niveaus van serotonine worden geassocieerd met aandoeningen zoals depressie en migraine. Vitamine B6 is echter niet bewezen om deze symptomen te verlichten. Meer onderzoek is nodig om te bevestigen een voordeel. Naast de vorm van een supplement, kan vitamine B6 worden gevonden in voedsel zoals bonen, vlees, gevogelte, vis en versterkte brood en granen.

Fenylalanine

Fenylalanine is een essentieel aminozuur dat je lichaam niet maken maar nodig voor een gezond lichaam is. Als u wilt dit aminozuur in je lichaam, moet je consumeren in voedselbronnen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kunt fenylalanine verhogen uw niveaus van dopamine. Onderzoek toont aan dat dit een rol bij de verbetering van de stemming in mensen met een depressie kan spelen.


gerelateerde artikelen