Medicijnen om te voorkomen dat bij het eten van Grapefruit

August 19

Medicijnen om te voorkomen dat bij het eten van Grapefruit

Grapefruitsap of grapefruits zelf kunnen gezonde snacks. Volgens de Mayo Clinic bevatten grapefruits voedingsstoffen, zoals vitamine C, kalium en lycopeen. Hoewel dacht veilig te zijn, kunnen grapefruits werken met bepaalde medicijnen. De chemische stoffen in grapefruitsap en pulp kunnen interfereren met de verdeling van de drug in het spijsverteringsstelsel. Helaas, dit kan leiden tot grotere hoeveelheden van de drug in de bloedbaan. Een paar medicijnen moeten worden vermeden bij het eten van grapefruit.

Fexofenadine

Fexofenadine behoort tot een reeks van drugs antihistaminica genoemd. Het interfereert met histamine, een stof in het lichaam dat niezen, nasale congestie, itchy ogen en een loopneus veroorzaakt. Fexofenadine behandelt specifiek, seizoengebonden allergieën en netelroos.

Fexofenadine van bijwerkingen zijn diarree, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn en slaperigheid. Rug of menstruele krampen, spierpijn en vermoeidheid zijn extra fexofenadine bijwerkingen, volgens Drugs.com.

Fexofenadine de absorptie kan worden verlaagd wanneer die antacidum medicijnen en vruchtensappen, zoals sinaasappel-, appel- of grapefruitsap drinken sap, volgens Drugs.com. Antacida moeten men 15 minuten vóór of na het nemen van fexofenadine om dezelfde reden.

Fexofenadine kan interageren met dergelijke medicijnen als ketoconazol of erythromycine. Het effect kan worden verlaagd of de bovengenoemde bijwerkingen kunnen optreden.

Amiodaron

Amiodaron kan niet effectief bij de behandeling van de hart ritme afwijkingen wanneer genomen met grapefruit. Dit geneesmiddel is een anti-aritmische medicijnen die werkt om te normaliseren een onregelmatige of snelle hartslag. Drugs.com zegt dat amiodaron mag alleen worden gebruikt bij mensen die lijden aan een potentieel levensbedreigende hart ritme probleem.

Amiodaron van bijwerkingen zijn misselijkheid, vreemd huid sensaties, hoofdpijn, braken, een slechte eetlust, hoofdpijn en droge ogen. Flushing van het gezicht, constipatie, verminderde seksuele drang (libido), vermoeidheid, slaapproblemen en een slechte eetlust zijn amiodaron van andere effecten. Amiodaron kan soms leiden tot pijn op de borst, nervositeit, duizeligheid, piepende ademhaling en een verslechterde hartslag.

Combinatie van amiodaron met dergelijke drugs als antiaritmica, ketoconazol, cimetidine, pimozide, quinolonen, macrolide antibiotica, kunnen ziprasidone of serotonine receptorantagonisten leiden tot verdere hartproblemen en beslagleggingen.

Amiodaron kan ernstig uiterlijk nadelig beïnvloeden en leiden tot uw huid te beurt blauw of grijs--vooral op de handen en gezicht. Ook kan amiodaron schadelijk voor een baby tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Buspirone

Buspirone is een medicijn gebruikt voor de behandeling van angst. Helaas, een grapefruit eten terwijl het nemen van buspirone kan de doeltreffendheid ervan verminderen. MedlinePlus zegt dat buspirone van bijwerkingen braken, constipatie, moeite met ademhalen, vermoeidheid, nervositeit, zwakte, gevoelloosheid, droge mond en maagproblemen zijn. Buspirone veroorzaakt ook duizeligheid, duizeligheid, depressie en opwinding. In sommige gevallen, buspirone veroorzaakt jeuk, een huiduitslag, wazig zicht en een snelle of onregelmatige hartslag.

Carbamazepine, fenobarbital, ketoconazol, itraconazol en verapamil zijn slechts enkele van de drugs die ermee buspirone de eerder genoemde bijwerkingen veroorzaken of verlagen buspirone van effectiviteit.


gerelateerde artikelen