Activiteiten voor een Peer druk retraite voor tieners

March 27

Activiteiten voor een Peer druk retraite voor tieners

Groepsdruk is iets dat ieder kind, met name tieners, gezicht, zowel rechtstreeks van vrienden en collega's, en ook indirect als ze zien dat andere mensen iets te doen. Veel tieners worstelen met verzet tegen negatieve groepsdruk en geven soms omdat ze niet weten hoe om te zeggen nee zonder eventueel verlies van vrienden of overwogen "uncool." Een peer druk retraite organiseren voor een groep tieners u weten of werken met, met activiteiten die tieners helpen begrijpen en identificeren van groepsdruk en de beste manieren om dit te bestrijden.

Demonstratief activiteiten

Een manier om het onderwerp van groepsdruk is door het creëren van voorbeelden van hoe tieners gemakkelijk in peer druk vallen kunnen. Wanneer de kinderen het eerst komen, laat ze mengen, zitten en chatten onderling. Het verzenden van een tiener uit de kamer te gaan en krijg je iets. Wanneer ze verlaat, de rest van de groep te vertellen dat dit een experiment is en vraag hen te vouwen hun handen op hun hoofd en doen alsof alles normaal is wanneer de tiener terug in de kamer komt. Als ze wat ze doen vraagt, gewoon schouderophalend en blijven handelen normaal. Kijken en wachten om te zien wat ze doet. Als ze wat iedereen doet doet, kunt u dit gebruiken als een beginpunt in een discussie over hoe tieners vaak gewoon wat iedereen doet doen, soms zonder vraagtekens bij de logica.

Identificeren van Peer Pressure

Groepsdruk kan positief zijn. Een groep tieners die vrijwilligers in een lokaal asiel wekelijks kan beïnvloeden anderen hetzelfde te doen, bijvoorbeeld. De om kinderen te helpen identificeren van de verschillen, schrijf een bos van scenario's of voorbeelden van positieve en negatieve groepsdruk en plaats ze in papieren zakken. Verdelen de tieners in paren, elk ontvangen een zak. De kinderen moeten snel los van de positieve en negatieve peer druk kaarten. Het eerste team te doen zo wint. Bonuspunten worden gegeven als zij met oplossingen komen kunnen voor de bestrijding van de negatieve peer druk scenario's die zij werden gegeven. Voor een andere activiteit, kunt u een scavenger hunt instellen met peer druk scenario kaarten overal in het gebouw verborgen. Elk scenario is beide negatief of positief groepsdruk. Een fout antwoord zal hen leiden tot een kaart die vertelt hen om terug te gaan om te beginnen. Een juiste antwoord zal hen leiden naar hun volgende scenario kaartje totdat zij het einde hebt bereikt.

Rollenspelen

Rollenspel is een krachtige manier tieners leert om te weerstaan en sturen duidelijk van peer druk situaties. Zet de tieners in groepen en wijzen elk een peer druk scenario om te handelen uit. Kies scenario's die u weet zijn relevant voor de groep van de tieners die u werkt, of het nu peer druk te hebben alcohol op een feestje of geven de antwoorden op een test aan vrienden die niet hebben onderzocht. Moedigen de kinderen om te bespreken wat ze dachten aan elke skit, wat realistisch zijn over het en wat niet zou kunnen zijn. Als de kinderen het niet eens met hoe de peer druk situatie werd opgelost, vraag hen wat ze denken dat een betere oplossing zou zijn.

Creatieve activiteiten

Heb een wedstrijd waar de tieners om te komen met de meest creatieve manieren om te zeggen nee tegen groepsdruk. Het kan van alles zijn, zoals het bedenken van de meest belachelijke excuus waarom ze niet kunnen sluipen uit en gaan naar een feestje (dat wil zeggen, mijn hond kan niet slapen zonder mij en me zou volgen en hoe uncool dat zou, met hem over iedereen op het feest kwijlende?). Het zou de meest sarcastische reactie of een "nee" rap. Hen stimuleren om los laten en wees zo creatief mogelijk. De kinderen stemmen voor de top drie. U kunt ook positieve groepsdruk via teambuilding activiteiten waar teamgenoten moeten stimuleren elkaar aanmoedigen. Opzetten van een uitdagend hindernissenparcours buiten maar elk team moet doorlopen elke sectie samen en kan niet iedereen achter laten, of ga voor een uitdagende wandeling waar de kinderen hebben verbonden blijven met elkaar op een bepaalde manier te bereiken de top samen.


gerelateerde artikelen