Temporale kwab letsel symptomen

January 22

Temporale kwab letsel symptomen

Vanuit beide kanten, de hersenen ziet eruit als een bokshandschoen, met een duim wijzen in dezelfde richting als de blik en een neerwaartse gerichte palm. Op deze foto zijn de twee temporale lobben de gebieden van de duim. Temporale kwabben van de hersenen, die zich bevinden onder en achter de frontale kwabben van de hersenen, handhaven belangrijke cognitieve en emotionele functies, met inbegrip van emotionele verwerking, opslag van het geheugen, taal en spraakverwerking en gezichts- en vorm erkenning. Verwondingen aan de lobben zal produceren problemen op deze gebieden.

Problemen herkennen en onthouden van gezichten

De amygdala, die verwerkt emotionele stimuli en de hippocampus, die verantwoordelijk voor intermediair en korte termijn geheugen is, zijn twee temporaalkwab gebieden van cruciaal belang voor gezichtsherkenning en geheugen. Problemen herkennen of herinneren gezichtsuitdrukkingen kunnen een teken van schade aan een van deze twee gebieden.

Terwijl vele voorwaarden leiden schade aan de amygdala en de hippocampus tot kunnen, iets schijnbaar onschuldig als binge drinken een significante voorspeller, volgens een studie is gepubliceerd in het November 2009 nummer van "alcoholisme: Clinical & Experimental onderzoek." Het onderzoeksteam van de San Diego gescand de hersenen van 15 mannen herstellende is van een alcoholprobleem en 15 mannen die zelden alcohol dronk en vond een verminderde activatie in de temporale kwab gebieden in reactie op gezichtsuitdrukkingen in de kopgroep.

Geheugenproblemen op korte termijn

Geheugenproblemen kunnen een teken van schade aan de hippocampus op het gebied van de mediale temporale kwab. De hippocampus is betrokken bij de korte-termijn geheugen opslag gebaseerde en de omvorming van korte termijn geheugen in lange termijn herinneringen. Schade kunnen optreden als gevolg van zuurstof-ontbering, leeftijdsgebonden dementie, een virale infectie veroorzaakt door herpes simplex virussen HSV1 of HSV2, bacteriële infecties en psychotische en neurotische stoornissen zoals schizofrenie en depressie.

Blessures specifiek voor de hippocampal gebieden meestal van invloed op de mogelijkheid voor het opslaan van nieuwe ervaringen, hoewel soms hippocampal verwondingen geen schadelijk effect hebben, zegt psycholoog van de Universiteit van Liverpool Juliet Holdstock in "Dagelijks wetenschap."

Epilepsie

Epilepsie is een neurologische stoornis bestaande uit terugkerende aanvallen. Zoals vele aanvallen als hyper-opwinding van neuronen in de temporale kwab die verspreid naar andere delen van de hersenen beginnen, kan epilepsie een symptoom van de temporale kwab schade. Er is een sterke correlatie tussen infectie met het menselijke herpesvirus 6, of HHV-6, en een veel voorkomende vorm van epilepsie, bekend als "mesial temporaalkwab epilepsie," meldt een internationaal onderzoeksteam in een 2007 de kwestie van "PLoS Med."

Tot 90 procent van de bevolking geïnfecteerd raakt met HHV-6 voordat ze de middelbare leeftijd bereiken. Na de primaire infectie blijft het virus normaal slapend in het centrale zenuwstelsel. Aanvallen optreden als het virus activeert of in de hersenen reactiveert.

Taalproblemen en toespraak onregelmatigheden

Als taal meestal in de linker temporale kwab verwerkt is, kunnen taalproblemen en toespraak onregelmatigheden een symptoom van de linker temporale kwab letsel. Toespraak onregelmatigheden kunnen voortvloeien uit over-sized temporale lobben, volgens een studie gepubliceerd in de editie van 24 juli 2001 "Neurologie." Het onderzoeksteam gescand van de hersenen van 16 volwassenen met hardnekkige developmental stotteren en 16 besturingselementen en vond dat de kopgroep had aanzienlijk uitgebreid temporale lobben. Dit suggereert dat overmatige activiteit van neuron in plaats van sociale fobie is een trekker van toespraak onregelmatigheden.


gerelateerde artikelen