Hoe beïnvloedt Stress menstruele cycli?

June 13

Hoe beïnvloedt Stress menstruele cycli?

Regelmatige perioden

De menstruatiecyclus van een vrouw volgt meestal een cyclus van 28 dagen, eindigt wanneer het slijmvlies van de baarmoeder is vergoten en bloeden optreedt. Omdat de menstruele cyclus dat een vrouw hormonen werken goed betekent, is na een menstruele cyclus belangrijk om aan te duiden dat het lichaam is in goede gezondheid. Echter kan een aantal omstandigheden en problemen interfereren met een vrouw de mogelijkheid om een normale menstruele cyclus, die bekend als amenorroe staat ervaring. Factoren, zoals zwangerschap, plotseling gewichtsverlies, overexercising, medische aandoeningen en zelfs stress kunnen allemaal bijdragen aan een gemiste periode, of verschillende perioden gemist.

Gevolgen van Stress.

Wanneer een lichaam wordt geplaatst onder constante en/of overmatige stress, scheidt het lichaam de stress hormonen adrenaline en cortisol. Adrenaline geeft je meer energie, zoals het laatste duwtje te blijven tot laat te bestuderen; cortisol hersenfunctie verhoogt en vertraagt of reageert het lichaam niet-essentiële acht functies. Sommigen hiervan omvatten cellulaire groei en het spijsverteringsproces-- en een andere factor is het onderdrukken van het voortplantingssysteem.

Effect van de cortisol

Wanneer het lichaam teveel cortisol produceert, identificeert de gebieden van de hersenen voortplantingsfuncties--zoals de menstruele cyclus--als geen onnodige tijdens een stress reactie. Cortisol signalen van de hersenen om te stoppen met het vrijgeven van reproductieve hormonen oestrogeen en progesteron. Beide van deze hormonen zijn nodig ter stimulering van de menstruele cyclus. Zonder hen, de menstruele cyclus kunnen zich niet voordoen.

Stress niet noodzakelijkerwijs ertoe leiden dat de totale stopzetting van de menstruele cyclus. Afhankelijk van de vrouw unieke hormoon cyclus en stress niveaus, kan de stress hebben een aantal effecten, variërend van begin van bloeden voordat een periode tot en met minder bloeden dan normaal met een kortere termijn. Deze gebeurtenissen toestaan niet dat het lichaam grondig zijn om taken te vervullen. Als de stress significant genoeg is om invloed op de menstruatie, is het waarschijnlijk ook genoeg te hinderen van andere lichaamsfuncties. Daarom is het belangrijk stress niveaus om laag te houden om te helpen het lichaam terug naar normaal functioneren.


gerelateerde artikelen