Wat zijn de oorzaken van geblokkeerde melkkanalen?

June 8

Wat zijn de oorzaken van geblokkeerde melkkanalen?

Vrouwen die borstvoeding geven zijn de meest voorkomende slachtoffers van geblokkeerde melkkanalen. Indien melk niet goed afgevoerd via een melk duct, raakt de koker ontstoken, volgens de gezondheid van vrouwen. Deze ontsteking kan zich uitbreiden naar aangrenzende weefsels, resulterend in een tedere forfaitaire of harde gebied op de borst. Een geblokkeerde melk duct kan optreden in de tepel duct waar het kan worden weergegeven als een klein wit "blister" of het dieper in het weefsel van de borst kan optreden. Er zijn meerdere oorzaken van geblokkeerde melkkanalen.

Voeding kwesties

Er zijn een aantal voeding kwesties die tot de vorming van een geblokkeerde melk duct bijdragen. Overgeslagen of onregelmatige voeding kan leiden tot congestie en leiden tot een aangesloten buis. Melk kan een buis verstoppen als uw borst niet leeggemaakt tijdens een voeding als gevolg van slechte voeding of omdat de baby had niet genoeg tijd om te doen, Kaiser Permanante verklaart. Borstvoeding op beide borsten niet tijdens een voeding is een risicofactor voor aangesloten leidingen.

Positionering

Positionering van uw baby goed op de borst is essentieel voor een succesvolle borstvoeding en is een andere factor bij het voorkomen van een verstopte melk duct. Juiste positionering helpt de baby vergrendeling op te zogen effectief, legen van de borst volledig. Het VS departement van landbouw vrouwen, zuigelingen en kinderen programma stelt dat herinneren van de zin "borst aan borst, kin naar borst" kan moeders helpen herinneren hoe goed hun zuigelingen te plaatsen op de borsten. Als u problemen bij het plaatsen van uw kind ondervindt, uw zorgverzekeraar of vragen een borstvoeding consultant voor begeleiding.

Druk

Te veel druk op de borst kan leiden tot een blokkade van de melk duct. Te veel druk op het weefsel van de borst is vaak het resultaat van het dragen van strakke kleding, met name de beha's die te knellende of underwire hebben. Slapen in posities die gewicht op uw borsten zet kan ook van invloed op borst gezondheid.

Complicaties

Als u een geblokkeerde melk duct ervaart, moet u maatregelen treffen om het verlichten van de blokkade zo spoedig mogelijk om te voorkomen dat een meer ernstige aandoening bekend als mastitis. Mastitis is een pijnlijke infectie van het weefsel van de borst die vergezeld van een koorts, een gele afscheiding uit de tepel en misselijkheid of braken worden kan. Borsten kunnen feel warm en verschijnen roze of rode strepen. Zodra mastitis ontwikkelt, kan behandeling met antibiotica nodig zijn.

Oplossingen

Een geblokkeerde melk duct hoeft niet te leiden tot mastitis. Als u vermoedt dat u een aangesloten buis, een van de beste dingen die je kunt doen is borstvoeding vaak op de getroffen borst, en de borst zoveel mogelijk leeg. Plaats van uw kind, zodat zijn kin naar de geblokkeerde buis wijst; Dit zal de melk eerst uit dit gebied komen aanmoedigen. Masseren van de pijnlijke of klonterig gebied met je vingers, werken van net boven de obstructie richting de tepel, kan ook betere melk doorstroming vergemakkelijken en los van de blokkade. Warme kompressen kunnen ongemak verlichten en betere verspreiding te stimuleren. Een ondersteunende, maar niet knellend, beha dragen en wat extra rust krijgen.


gerelateerde artikelen