Op korte termijn en lange termijn effecten van een gezond dieet

February 10

Hebben van een gezond dieet zal voordelen opleveren--zowel op de korte termijn als op lange termijn. Niet alleen zal uw lichaam look en feel beter, maar u een betere levenskwaliteit ervaren zult, hebben minder risico op ziekte en kan verwachten te leven langer dan uw collega's die niet een gezond dieet eten.

De onmiddellijke gevolgen

Wanneer u een gezond dieet eten eerst, zou u versteld hoe snel u zich beter voelt. U zult merken dat uw energieniveaus stroken gedurende de dag, dat uw stemmingen meer stabiel zijn en dat u zich beter kunt concentreren. U zult beter slapen, gevoel Alerter en je ziet ook een verbetering in uw mentale conditie--met inbegrip van gevoel over jezelf positiever en met meer vertrouwen.

De overgang

Wanneer gecombineerd met een regelmatige lichaamsbeweging programma, kan eten van een gezond dieet je te verliezen teveel lichaamsvet en gezond, mager spier te bouwen. Een gezond dieet is er een die tal van mager vlees, eieren, groenten, fruit, volkoren en zuivelproducten bevat. De vermindering van lichaamsvet vermindert ook uw risico op hart-en vaatziekten, diabetes en vele kankers. Uw bloeddruk is waarschijnlijk te stabiliseren op een gezond peil, evenals uw bloedsuiker. De verbetering van uw verschijning zal leiden tot meer zelfvertrouwen. Dit vertrouwen kan vertalen naar meer tevredenheid met het leven, als je meer bereid om nieuwe dingen te proberen en actief te blijven.

Onderhoudsmodus

Zodra u hebt het eten van een gezond dieet voor een tijdje, gaat je lichaam in wezen in onderhoudswijze. Uw gewicht zal zich stabiliseren op een gezonde instelpunt, en u zult consequent energiek. U zult kunnen ondersteunen van hoge niveaus van activiteit--lichaamsbeweging of mentale activiteit op het werk--zonder gloeierig uiterlijk. Uw levensstijl zal na verloop van tijd zodanig aanpassen dat het is niet langer een strijd om te worden gezond.

Voor de lange termijn

In de loop van je leven optellen de voordelen van een consequent gezond dieet echt. U bent minder kans op het ontwikkelen van kanker, artritis, geheugenverlies, dementie en macula degeneratie. Je bent een lager risico op het krijgen van hartaanvallen, bloedstolsels, duurzame valt en fracturen, van het krijgen van diabetes, en van het hebben van de voedingstekorten die anders moeilijker geworden te behandelen als je leeftijd. Ook bent u waarschijnlijk om langer te leven en te zijn gelukkiger en actiever dan mensen die een minder gezonde voeding hebben gegeten.


gerelateerde artikelen