Hoe u kunt helpen zintuiglijke gevoelige kinderen

January 13

Hoe u kunt helpen zintuiglijke gevoelige kinderen

Zintuiglijke gevoeligheid, ook bekend als zintuiglijke verwerking stoornis, is een aandoening die tot voor kort, niet volledig begrepen heeft. De zintuiglijke verwerking stoornis Foundation schat dat een op de 20 kinderen worden beïnvloed door deze aandoening. Zintuiglijke gevoeligheid treedt op wanneer de sensorische informatie onjuist is gefilterd en daarom is geïntensiveerd op weg naar de hersenen. Dientengevolge, kunnen kinderen die sensorisch gevoelig worden streek door texturen, geluiden en geuren. Door te begrijpen van de aard van deze aandoening, kunt u uw kind met sensorische-gevoelige goed functioneert.

Stap 1

De textuur en de temperatuur van uw kind kleding aanpassen. Volgens de website Remedial en speciaal onderwijs, sommige kinderen die sensorisch gevoelige problemen ondervindt bij het dragen van bepaalde soorten kleding, met name degenen die zijn ook knus montage, jeukende of koud aanvoelt. U kunt werken met uw kind op dit plan zijn kleren die de avond tevoren, als dit hem weten wat helpen zal te verwachten. In de winter, moet u ook uw kind kleding, in de buurt van een kachel of in de droger te warm.

Stap 2

Knapperige voedingsmiddelen en aparte structuren bieden tijdens de maaltijd. Website Remedial en speciaal onderwijs raadt aan dat u altijd knapperige voedingsmiddelen bij de hand voor je zintuiglijke-gevoelige kindje, zoals deze voedingsmiddelen bevorderen een belangrijke "sixth sense" genaamd proprioceptie, waarin sensorische feedback een persoon bewust van beweging en lichaamshouding maakt. Knapperige voedingsmiddelen kunnen helpen uw kind tot het ontwikkelen van betere proprioceptie. Vermijd ook voedsel samen dat tegenstrijdige texturen, zoals aardappelpuree en jus hebben mengen.

Stap 3

Voorkomen dat uw kind schema overbevolking. Corrigerende en speciaal onderwijs zegt dat het vooral niet te 'overboeken' een sensorische-gevoelige kind, aangezien dit waarschijnlijk overweldigen haar. Proberen om ruimte uit verjaardagsfeestjes, uitstapjes naar de dierentuin of picknicken, zodat ze niet op dezelfde dag optreden.

Stap 4

Praktijk diepe druk. Volgens Remedial en speciaal onderwijs verwijst "diepe druk" naar een soort touch die helpen kan om te desensibiliseren tactiele ervaring van uw kind. Dit kan ook massage, een "bear knuffel" of uw kind zonder speling te verpakken in een deken.

Stap 5

Ergotherapie te proberen. De zintuiglijke verwerking stoornis Stichting zegt kinderen met deze aandoening kunnen profiteren van een soort behandeling bekend als ergotherapie. Dit type van therapie, dat zich op sensorische integratie richt, vindt vaak plaats in een sportschool omgeving met verhoogde prikkels. Hoewel het wordt onderwezen door een clinicus, brengt ergotherapie vaak familie deelname.

Tips

  • Sterk ruikende wasverzachters voorkomen. Corrigerende en speciaal onderwijs benadrukt dat een sterk geurende wasverzachter kan verstoren uw zintuiglijke gevoelig kind dragen van haar kleren en eventueel de slaap verstoren als gebruikt voor lakens.

gerelateerde artikelen