Kurkuma & Lupus

November 20

Kurkuma & Lupus

Maar liefst 1,5 miljoen Amerikanen zijn gediagnosticeerd met een vorm van lupus, met de grootste meerderheid systemische lupus erythematosus, wordt volgens de Lupus Foundation of America. Er is geen remedie voor lupus, wel er medicijnen die kunnen symptomen en mogelijke progressie vertragen. Echter maar liefst 38 procent van de Amerikanen wenden zich tot alternatieve therapie naast traditionele behandeling, volgens het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde. Veel van deze alternatieve therapieën omvatten het gebruik van kruiden zoals kurkuma. Werkt altijd met uw arts om te bepalen wat, eventuele supplementen geschikt voor u zijn.

Kurkuma

Kurkuma is, curcumine, een plant die wordt veel gebruikt als een specerij in traditionele curry gerechten en groeit voornamelijk in India en andere delen van Azië. Het wordt gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde. Kurkuma wordt gebruikt voor de behandeling van de spijsvertering en de lever, artritis pijn, onregelmatige menstruatie, brandend maagzuur, maagzweren en galstenen en wordt zelfs gebruikt voor de preventie en behandeling van bepaalde vormen van kanker. Het heeft natuurlijke anti-inflammatoire eigenschappen evenals bloed Verdunnende eigenschappen.

Lupus

Lupus is een auto-immune ziekte die voornamelijk vrouwen treft, en symptomen ontstaan meestal tussen de leeftijd van 15 tot 44. Volgens de Lupus Foundation of America, zijn er vier vormen van lupus: cutane of huid; systemische lupus erythematodes; drug-geïnduceerde erythematodes; en Neonatale lupus. Systemische lupus erythematosus is de meest voorkomende en is goed voor 70 procent van die gediagnosticeerd met lupus, neemt nota van de Stichting. Lupus is van invloed op de huid, gewrichten en organen in uw lichaam en treedt op wanneer uw immuunsysteem storingen en aanvallen van de gezonde cellen in je lichaam. Er is geen remedie voor lupus, hoewel de symptomen kunnen worden behandeld met medicijnen.

Medisch onderzoek

Talrijke studies hebben gekeken naar het verband tussen auto-immune ziekten zoals lupus en verschillende kruiden en supplementen zoals kurkuma. Een studie van de 2009 gepubliceerd in "The International Journal van biochemie en celbiologie" rapporten dat curcumine, een antioxidant dat een werkzame stof in kurkuma is gebleken dat een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van inflammatoire auto-immune ziekten zoals lupus. Een studie van 2007 gepubliceerd in "Advances in experimentele geneeskunde en biologie" bleek dat kurkuma kon remmen van auto-immune ziekten en dat verder onderzoek moet worden uitgevoerd om te bepalen van een nauwkeurige dosering voor de behandeling van ziekten zoals lupus.

Overwegingen

Hoewel kurkuma meestal veilig is wanneer gebruikt als een specerij in de keuken, mag gebruiken als een voedingssupplement voor de behandeling van elke soort ziekte niet worden gedaan zonder eerst uw arts te hebben geraadpleegd. Terwijl kurkuma veilig is, moet u voorzichtig te zijn als je medicijnen zoals Coumadin dunne uw bloed nemen. Omdat kurkuma een natuurlijke bloedverdunner is, kunt nemen samen met Coumadin verhogen van uw risico van bloeden en blauwe plekken. Laat je arts weten als u kurkuma in uw normale dieet gebruiken zoals hij wellicht uw Coumadin recept aanpassen.


gerelateerde artikelen