Preschool Math activiteiten voor een visueel gehandicapte kind

August 9

Preschool Math activiteiten voor een visueel gehandicapte kind

Tegen de tijd dat een kind kleuterschool bereikt, is hij meestal in staat om te begrijpen van een matrix van wiskundige concepten, van tellen en basic optellen en aftrekken tot meting en tijd. Visie is meestal de primaire zin kinderen gebruiken om te leren van deze en andere concepten, maar voor visueel gehandicapte kinderen, de andere zintuigen een bijzonder nuttige rol spelen. Zoals met alle kinderen, leren slechtzienden peuters best door gebruik te maken van al hun zintuigen te nemen in de informatie over de wereld om hen heen.

Motor activiteiten

Preschool speelgoed zoals blokken, puzzelstukjes en speelgoedauto's dubbele als motor gebaseerde math activiteit stukken. Visueel gehandicapte kinderen kunt hen praktijk fijne en grove motoriek terwijl ook het ontwikkelen van hun gevoel van aanraking, die belangrijk is hun vermogen om te communiceren met hun omgeving. Het aanmoedigen van peuters om te tellen hoeveel stuks duurt om te voltooien van een puzzel, hoeveel blokken vallen vanaf de toren, wanneer het ten slotte tuimelt of hoeveel elke auto banden heeft.

Auditieve activiteiten

Hoewel hoorzitting geen visie vervangt, zijn auditieve signalen essentieel voor een visueel gehandicapte kind de mogelijkheid om te verzamelen informatie over zijn omgeving. Vanzelfsprekend, peuters met een visuele beperking zullen profiteren van het hardop tellen, maar andere geluiden uit de omgeving kunnen dienen als een grappig tellen activiteit. Tellen de klokkengelui van een klok op verschillende tijdstippen van de dag om tellen en perceptie van tijd. Moedig uw kind om hoeveel shakes je met een kruiden pot maken bij te houden. Of, proberen en alle van de verschillende geluiden van de natuur op een warme tellen, avond leeghalen in de achtertuin.

Kinesthetische activiteiten

Kinesthetische activiteiten krijgen kinderen bewegen en hen aanmoedigen te fysiek interageren met hun omgeving. Gebruik kinesthetische activiteiten om te bouwen van wiskunde vaardigheden terwijl ook het bevorderen van fitness- en ruimtelijke perceptuele vaardigheden. Speel een partijtje "oversized" Hinkelspel en hardop de stappen tellen, of daag uw peuter om te tellen hoe vaak hij op en neer kan hop op een voet. Bevordering van de vaardigheden van het optellen en aftrekken met een spel waar je roepen uit hoeveel stappen achteruit, voorwaarts, links of rechts; of trekken van grote getallen uit een hoed en om de beurt een domme dans te doen voor die aantal seconden.

Visie accommodaties

Veel visueel gehandicapte kinderen hebben een zekere mate van visie dat een paar kleine accommodaties hen helpen kunnen te gebruiken. Gebruik van flashcards met grote, vette nummers te leren peuters elementaire wiskunde concepten en zodat vergrote kopie├źn van verf-door-nummer activiteiten en andere bladen activiteit vormen, tekst en getallen gemakkelijker zijn te zien en te lezen.


gerelateerde artikelen