Tekenen van angst bij kinderen

September 13

Tekenen van angst bij kinderen

Gevolgen voor één op de acht kinderen, kunnen angststoornissen resulteren in school, sociale en persoonlijke problemen, volgens Anxiety Disorders Association of America. Hoewel er vaak voor dat kinderen zich angstig in nieuwe of beangstigende situaties, zijn kinderen die last hebben van angststoornissen niet in staat om terug te stuiteren van de tijdelijke nervositeit. Leren herkennen van de symptomen van angst bij uw kinderen en uw vermoedens te bespreken met een arts als u vermoedt een werkelijke angststoornis dat.

Veranderingen van de persoonlijkheid

Angst kan zijn schuld als de persoonlijkheid van uw kind van zorgeloos of gelukkig naar geïrriteerd en humeurig verschuift. Een kind overdreven bezorgd over buitenschoolse activiteiten, school, vrienden of familieleden kunnen hebben moeite zich te concentreren, snap op familieleden voor geen enkele reden, verschijnen bezig of aarzelen om naar klasse. Massachusetts General Hospital beveelt aan de situatie met een professionele als uw kind tekenen van humeurigheid en angst consequent voor een periode van zes maanden of meer vertoont geestelijke gezondheid te bespreken.

Fysieke kwalen

De website van Nemours Foundation Kids gezondheid, wijst erop dat kinderen het gevoel van angst ook fysieke symptomen vanwege de mentale spanning hebben kunnen. Als uw kind voelt zich voortdurend benadrukt, kan ze ervaring hoofdpijn, buikpijn, een gebrek aan eetlust of hebben van zweterige handpalmen. Nieuw ontwikkelde nerveus gewoonten, zoals schokbewegingen, haren trekken, nagel bijten of hand wringen kan ook tekenen van angst bij kinderen.

Kritische opmerkingen

Een kind voelt ongerust over school of sociale situaties kan overgaan tot zelfkritiek gedrag tonen. Zoeken naar tekenen van lage eigenwaarde zoals het ontbreken van verlangen om te proberen nieuwe activiteiten, frequent negatieve opmerkingen over zichzelf of zijn schoolprestaties, vrees over wat andere kinderen zeggen over hem of uitstel omdat hij gelooft dat hij zal niet slagen. De Anxiety Disorders Association of America benadrukt dat lage eigenwaarde kunnen ook wijzen op depressie als uw kind vaak spreekt of over de dood of zelfmoordgedachten schrijft.

Slaap problemen

Overmatige angst bij kinderen kan leiden tot veranderingen in slaappatroon, volgens de virtuele pediatrisch ziekenhuis. Uw kind kan overmatig slapen of onwillig om uit bed in de ochtend als ze ongerust over school of een aankomende evenement is. Omgekeerd, een angstig kind wellicht problemen inslapen omdat ze niet kan ongerust makend ophouden. Ze kan ook kunnen slapen door de nacht als ze wakker wordt en begint te denken van stressvolle situaties of ervaringen van frequente nachtmerries.

Sociale problemen

Let op als uw kind houding ten opzichte van vrienden of sociale situaties begint te veranderen. De website van het National Institutes of Health Medline Plus, merkt op dat kinderen angstig niet langer wenst kunnen te communiceren met vrienden of familieleden. Uw kind kan ook beginnen laten zien agressie naar of overdreven klagen over schoolvrienden of broers en zussen. Jongere kinderen ervaren angst kunnen terugvallen en start zeuren, huilen of exposeren "verlatingsangst" die hem vastklampen aan u te willen slapen in uw bed of gooien tantrums veroorzaakt als u probeert te laat voor werk of laat hem op school.


gerelateerde artikelen