Hoe kan de invloed van zuster rivaliteit op relaties tussen ouders?

April 29

Hoe kan de invloed van zuster rivaliteit op relaties tussen ouders?

Wanneer meer dan één kind in een huis woont, is zuster rivaliteit gebonden aan het bestaan tot op zekere hoogte. De ernst van de situatie hangt grotendeels door hoe ouders op het conflict en hun behandeling van elk kind in het gezin reageren. Alle kinderen zijn verschillend, net als alle volwassenen verschillend zijn. Ouders kunnen streven om elk kind even lief, maar omdat kinderen zo verschillend zijn de liefde komt te staan is ook anders. Als de spanning veroorzaakt door zuster rivaliteit escaleert, kunnen ouders worden benadrukt en de schuld of opnieuw elkaar voor het tonen van vriendjespolitiek of doen niet genoeg om het probleem te verhelpen.

Preferentiële behandeling

Kinderen strijden om aandacht voor hun ouders, ongeacht of vriendjespolitiek wordt aangetoond dat een kind of niet. Wanneer een ouder de voorkeur aan een kind toont, kan de andere ouder frustratie of woede ervaren vanwege het conflict dat ontstaat. Verschillende stijlen van het ouderschap maken een kloof tussen twee ouders als een een bijzonder kind gunsten. Communicatie tussen ouders kan desintegreren en als de situatie niet is opgelost of verbeterd de relatie zal lijden.

Verhoogde Stress

Constant vechten en gekibbel in een gezin berooft van de vrede. Als ouders moeten constant discipline of ingrijpen in conflicten van broer of zus, escaleren stress niveaus. Als zuster rivaliteit ernstig is, kan er weinig kans voor ouders kwaliteitstijd samen doorbrengen of genieten van de familie. Zelfs als de ouders het eens over het ouderschap stijlen, discipline en hoe de kinderen moeten worden behandeld, kan deze voortdurende stress uiteindelijk schade toebrengen aan hun relatie. Kinderen ziet dat de stress en de cyclus zal worden bestendigd.

Eenwording

Hoewel het niet mogelijk om te elimineren van zuster rivaliteit volledig of de stress die het begeleidt, is het wellicht mogelijk om het te minimaliseren. Ouders moeten samen te komen en het eens worden over een plan waarmee ze kunnen geven evenveel tijd en aandacht voor elk kind. Elke ouder moet voorzichtig zijn om one-on-one tijd doorbrengen met alle kinderen even. Bovenal moeten ouders de communicatielijnen open houden. Ouderschap is hard werken en het moet een gezamenlijke inspanning. Handhaving van een huwelijk of een bovenliggende relatie is belangrijk. Planning datum nachten of andere alleen tijd zal helpen herstellen en te handhaven van een goede relatie.

Professionele hulp

Als alle inspanningen ter verbetering van zuster rivaliteit niet werken en het conflict toeneemt, het nodig zijn kan om te zoeken professionele hulp. Familie therapeuten helpen kinderen werken door hun gevoelens en suggesties voor het verbeteren van zuster rivaliteit. Ouders leert technieken die nodig zijn om te stoppen met weergeven van één kind preferentiële behandeling en herstel evenwicht aan de familie. Als het conflict heeft de echtelijke relatie beschadigd, Huwelijkstherapie kan nodig zijn tot genezing binnen het gezin.


gerelateerde artikelen