Hoe Arm pijn veroorzaakt door een beknelde zenuw te verlichten

March 4

Hoe Arm pijn veroorzaakt door een beknelde zenuw te verlichten

Arm pijn veroorzaakt door een beknelde zenuw is vaak het gevolg van zenuw compressie in de cervicale wervelkolom. De zenuwen in je armen sluiten uit de wervelkolom in je nek. Als deze zenuwen worden geknepen, hetzij als gevolg van zwelling, een slipped cd of degeneratieve veranderingen in de wervelkolom, kan pijn uitstralen één of beide wapens neer. Afhankelijk van de oorzaak, behandeling kan conservatieve, communicatieforfait of chirurgie.

Stap 1

Toepassing van een pak ijs op het gebied waar uw nek- en schouderklachten als een eerste lijn van verdediging ontmoeten, en bewaar het op plaats voor ongeveer 20 minuten. Als het wordt ongemakkelijk, een laag van weefsel tussen uw huid en het pakijs, zoals een keuken handdoek of een washandje toevoegen. Dit moet een eerste zwelling in en rond de zachte weefsels die voortvloeien uit een beknelde zenuw afnemen.

Stap 2

Neem een over-the-counter anti-inflammatoire, zoals ibuprofen of naproxen. Naast ijs, kunnen anti-inflammatoire geneesmiddelen beknelde zenuwpijn ook verminderen. Dit moet niet alleen helpen verminderen zwelling verder (vooral in de gebieden te diep voor het ijs te dringen), maar kan ook helpen verlichten enkele van de sensaties van de pijn van de beknelde zenuw.

Stap 3

Neem een sterkere pijnstiller als pijn niet is opgevolgd door een pak ijs of een anti-inflammatoire. Enkele voorbeelden zijn sterker ontstekingsremmers en spierontspanners. Bezoek uw arts om te zien wat andere pijnstillers die hij beveelt. In gevallen van ernstige pijn, kan uw arts voorschrijven tijdelijke verdovende middelen.

Stap 4

Een steroïde injectie krijgen. In sommige gevallen wellicht arm pijn veroorzaakt door een beknelde zenuw te streng te behandelen met medicijnen alleen. De volgende lijn van defensie die uw arts zal vaak suggereren is een steroid injectie in het gebied waar de zenuw wordt geknepen. Deze financiële injectie, meestal cortison, zal aan uw nek of schouder gebied worden toegediend. Steroïde injecties zijn vaak meer effectief te beheersen pijn en verminderen zwelling dan conventionele medicijnen.

Stap 5

Zie een fysiotherapeut. Fysiotherapeuten zijn ervaren in het uitvoeren van verschillende modaliteiten voor de behandeling van beknelde zenuwpijn. Het gaat hierbij om zich het uitrekken, massage en/of handleiding therapie om te ontspannen van gespannen spieren in de nek en arm. Zij kunnen ook gebruik maken van diepe warmte en/of ijs (of zelfs het afwisselen van de twee), ultrasound therapie of elektrische stimulatie. Fysiotherapeuten zijn ook opgeleid om nek tractie, die kan helpen verminderen de druk op een beknelde zenuw in de nek. Ze zijn vaak de volgende lijn van verdediging als een cortison injectie niet werkt.

Stap 6

Hebben chirurgie, indien nodig. Het verslag van het National Institutes of Health die de meeste gevallen van arm pijn van een beknelde zenuw op te lossen binnen vier tot zes weken met behulp van de conservatieve methoden van behandeling vermeld hierboven. Echter, in sommige gevallen, chirurgische ingreep is het antwoord. Dit is zeker zeldzaam, en volgens de Spine Universe alleen gebeurt in ongeveer vijf procent van alle gevallen. Uw arts zal de methoden hierboven proberen alvorens toevlucht te nemen tot een chirurgische ingrepen.

Tips

  • Enkele van de genoemde behandelingen kunnen worden uitgevoerd, samen of in een andere volgorde, afhankelijk van de ernst van uw aandoening. Uw arts zal u adviseren over de meest geschikte behandelingen voor uw arm pijn.

Wat die u nodig hebt

  • Ice pack
  • Anti-inflammatoire geneesmiddelen
  • Over-the-counter of recept pijnstillers
  • Cortison injectie

gerelateerde artikelen