Is het slecht om te gaan oefenen voordat je slapen gaat?

March 5

Lichaamsbeweging is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van uw hart en de longen. Echter kan passend tijdig uit te oefenen kan lastig zijn, en nacht de enige beschikbare optie. Een misvatting is dat oefening voor het slapen gaan--zelfs uren voordat--ten koste gaat van uw slaap. Hoewel dit voor sommige populaties, voor het grootste deel gelden kan, is oefening voor het slapen--zelfs 30 minuten voordat je slapen gaat--niet slecht voor je.

Misvattingen

Krachtige oefening releases adrenaline en noradrenaline, twee stimulerende middelen in je lichaam die opheffen van uw hartslag en lichaamstemperatuur. Oefening op dit niveau kan ertoe leiden dat u het gevoel meer alert en wakker. Echter, deze effecten doen meestal geen afbreuk aan uw vermogen om te slapen, volgens Dr Gabe Mirkin.

Timing

Aanbevelingen op het juiste moment te oefenen variëren van bron tot bron. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan het vermijden van vermoeiende oefening twee uren vóór slaap. Ontspannen of matige lichaamsbeweging kan uw slaap helemaal niet beïnvloeden. Maar als u oefenen krachtig--dergelijke zoals voor een uur of meer in één keer-- en zo twee tot drie uur voor het slapen gaan doen, kan je dat je slaapt beter en dieper.

Slaapstoornissen

In sommige gevallen kan oefening u eigenlijk helpen voordat je gaat slapen. Dit is waar hebt u een slaapstoornis zoals slapeloosheid. Terwijl de exacte band tussen beter te slapen, oefenen en slaapstoornissen is niet duidelijk gedefinieerd, Shawn Youngstedt, een oefening wetenschap onderzoeker aan de Universiteit van South Carolina, geïnterviewd in "US News & World Report," zegt dat de oefening helpen kan een persoon ontspannen en bezuinigen op angst gerelateerde om te slapen.

Kosten-batenanalyse

Het verband tussen lichaamsbeweging en slaap verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen die krachtig te oefenen voordat het naar bed gaan doen niet ondervindt slapen, terwijl anderen meer moeite hebben. Als u beslist wat het beste is voor u, overwegen het voordeel van oefening op je lichaam, en weeg die tegen hoe moeilijk je het vinden om te slapen. Als u besluit om te oefenen voor het slapen, volg met ontspannende activiteiten en bedtijd rituelen waarmee u kunt ontspannen en gaan slapen. Probeer activiteiten zoals het lezen van een boek of luisteren naar ontspannende muziek, en geluidsoverlast te verminderen terwijl het maken van uw kamer koel en comfortabel. Deze stappen kan helpen compensatie van de extra alertheid na je training optreden kunnen.


gerelateerde artikelen