Zijn bananen een bron van vezels?

September 2

Zijn bananen een bron van vezels?

Bananen zijn de vierde belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en maïs, en over de hele wereld gegeten. Gezien hun ruime nutriënt en vezelgehalte, evenals low-cost en brede beschikbaarheid, is de populariteit van bananen niet verwonderlijk. Eten vezel-rijk bananen kunnen gunstig zijn voor uw gezondheid, zoals uit onderzoek is gebleken dat degenen die meer vezels consumeren hebben verminderd risico van chronische ziekten.

Hoeveel vezels?

Alle bananen bevatten vezel, en het bedrag varieert met de banana's grootte. Een kleine banaan van 6 tot en met 7 inch in lengte bevat 2.6 gram vezels; een middelgrote banaan bevat 3.1 gram vezels; en een extra grote banaan--meer dan 9 inch lange--bevat 4 gram vezels. Terwijl de gemiddelde dagelijkse vezel inname in de Verenigde Staten slechts 15 gram per dag is, raden dieetvoorschriften vrouwen verbruiken 25 gram vezels per dag en mannen consumeren 38 gram.

Typen vezel

Fiber is een koolhydraat dat uw lichaam niet in staat om verteren is. Vezel komt in twee variëteiten, oplosbare en onoplosbare, en beide zijn gunstig voor uw gezondheid. Oplosbare vezels lost op in water en vertraagt de spijsvertering, helpt tot lagere niveaus van de bloedglucose en cholesterol. Onoplosbare vezels niet oplossen in water en helpt bewegen voedsel door uw spijsverteringsstelsel. Een middelgrote banaan met 3.1 gram vezels bestaat uit 1 gram oplosbare vezels en onoplosbare vezels 2,1 gram.

Waarom is Fiber goed

Het is het beste om uw vezel uit plantaardige bronnen direct, zoals enkele vezel supplementen voor effectiviteit hebben onderzocht. Fiber helpt je lichaam regelen het gebruik van suiker, je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Glasvezel heeft ook een gunstig effect op de risicofactoren voor talrijke chronische ziekten, waaronder hart-en vaatziekten en diabetes. Naast het helpen verminderen het risico van chronische ziekten, zijn vezelrijk dieet meer verzadigende en aangesloten is bij lagere lichaamsgewicht.

Banana's andere voordelen

De nutritionele voordelen van bananen verder veel vezelgehalte. Een kopje gesneden banaan bevat meer dan 500 mg kalium, die helpt bij het tegenwicht vormen voor sommige van de schadelijke gevolgen van natrium en uw bloeddruk te verminderen. Gezien hun zoetheid, maken bananen een uitstekende zoete snack of dessert. Ze gebruiken om een gezonde smoothie maken of snijd ze bovenop ontbijt havermout of ontbijtgranen te zoeten het natuurlijk omhoog.


gerelateerde artikelen