Oorzaken van gordelroos bij jonge kinderen

March 3

Oorzaken van gordelroos bij jonge kinderen

Gordelroos is de gemeenschappelijke naam voor herpes zoster, de ziekte die voortvloeit uit de reactivering van het virus dat waterpokken veroorzaakt. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention ontwikkelen één miljoen mensen in de Verenigde Staten gordelroos elk jaar. Echter, bijna alle van hen zijn meer dan 40. Oorzaken van gordelroos bij jonge kinderen zijn blootstelling aan waterpokken in de baarmoeder of tijdens de peutertijd, ziekten die invloed hebben op het immuunsysteem en het onderdrukken van het immuunsysteem drugs. Volgens een artikel van 2010 in the "Pediatric besmettelijke ziekte Journal", prognose hangt af van de oorzaak. Kinderen in de baarmoeder blootgesteld of tijdens de peutertijd meestal een enkel, self-limiting aflevering van gordelroos te ervaren tijdens de kindertijd. Kinderen met ziekten van het immuunsysteem en degenen die behoefte hebben aan immuun-onderdrukken drugs vaak geconfronteerd met terugkerende episoden van gordelroos gepaard gaat met ernstige symptomen en complicaties.

Neonatale waterpokken

In een artikel van 2009 gepubliceerd in "Seminars in foetale en neonatale Medicine", uitleggen Stanford verloskundigen Candace K. Smith en Ann M. Arvin dat zuigelingen moeders die waterpokken omhoog naar 21 dagen, voordat of vijf dagen na de bevalling vaak ontwikkelen de infectie van hun moeders verwerft. Deze pasgeborenen ontwikkelen vaak levensbedreigende ziekte omdat de neonatale immuun systeem ziek is bereid om te gaan met waterpokken. Bijna alle vereisen agressieve behandeling met intraveneuze antivirale middelen en pre-en-klare antistoffen geleverd in een bloedproduct van de gezuiverde genaamd intraveneuze immunoglobulin IgG, of I.V.I.G. Sinds de toevoeging van I.V.I.G. aan routinematige zorg overleven de meeste kinderen; echter, velen ontwikkelen gordelroos tijdens de vroege kinderjaren of zelfs later in de kinderschoenen.

Ziekte van het immuunsysteem

Volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte, wordt gordelroos gedacht aan het gevolg zijn van tekorten in een specifiek type van immuniteit bekend als cel-gemedieerde immuniteit dat met veroudering of andere gezondheidsproblemen optreedt. Sommige verworven ziekten, zoals AIDS, en bepaalde genetische ziekten, dergelijke adenosine Dipyridamol deficiëntie, ernstige tekorten in cel-gemedieerde immuniteit, maakt volgens de 2010 editie van "huidige diagnose en behandeling: kindergeneeskunde." Kinderen met dit soort problemen overleven meestal waterpokken, alleen te lijden van ernstige, steeds terugkerende episoden van gordelroos. De prognose is bijzonder somber voor kinderen met lymfoom, verklaart professor van de medische faculteit van de Universiteit van Alabama van kindergeneeskunde, Richard J. Whitely, M.D. in de 2008 editie van "Harrison van Principles of Internal Medicine," omdat bijna de helft de ziekte die het hele lichaam treft ontwikkelen.

Onderdrukken van het immuunsysteem Drugs

Artsen immuun onderdrukken drugs gebruiken, zoals prednison en cyclosporine, auto-immune ziekten te behandelen en voorkomen van afwijzing bij kinderen die een orgel of beenmerg transplantatie hebben ondergaan. Helaas, het onderdrukken van het immuunsysteem verhoogt het risico van gordelroos bij kinderen die al zijn blootgesteld aan waterpokken, net als voor volwassenen die immuun onderdrukken drugs, nemen volgens NINDS. Jonge kinderen die immuun-onderdrukken drugs na een beenmergtransplantatie nemen zijn bijzonder vatbaar voor gordelroos. Volgens Whitely, ontwikkelen 30 procent gordelroos binnen één jaar na de ingreep. Van deze, tot 10 procent sterven, voornamelijk uit gordelroos-gerelateerde complicaties.


gerelateerde artikelen