Havermout eten kunt u gewicht verliezen?

March 17

Havermout eten kunt u gewicht verliezen?

Helaas, er zijn geen magische voedingsmiddelen die extra ponden smelten uit je lichaam-- maar er zijn tal van voedingsmiddelen die kunnen helpen. Havermout is als een voedzame volkoren met het vullen van de vezels, eiwit en complexe koolhydraten, één van hen. Het is echter slechts een klein deel van een volledige gewichtsverlies plan, dus het is belangrijk om ook tijd voor regelmatige lichaamsbeweging en uw havermout eten in combinatie met een verscheidenheid van andere hele, voedzame voedingsmiddelen.

Voeding feiten

Havermout eten kunt u gewicht verliezen?

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft een half-kopje droge haver, die gelijk is aan 1 kopje gekookte granen, ongeveer 150 calorieën, 5 gram eiwit, 2,5 gram vet, 27 gram koolhydraten, 4 gram van vezel en 0.4 gram natuurlijke suiker. Hoewel deze haver bieden de dezelfde voeding of ze bent gegeten gekookt of niet-gedroogde, altijd selectievakje voedingswaarde feiten-etiket als je eet haver gebaseerde muesli of andere producten, zoals de extra ingrediënten een portie grootte betekenen kunnen is kleiner en bevatten veel meer calorieën.

Wat je eet

Havermout eten kunt u gewicht verliezen?

Vanwege haar unieke voedingsprofiel kan havermout ter bevordering van het gevoel van verzadiging--een sensatie van volheid en tevredenheid na het eten. Verzadigende voeding houden je volledige voor meer en kunnen zelfs raden u te eten minder calorieën gedurende de dag. Onder de meest satiating voedingsstoffen zijn eiwitten, complexe koolhydraten en voedingsvezels. Havermout heeft alle drie, een combinatie die vertraagt de spijsvertering en geeft het voedsel enorme "staying power" in je maag.

Wetenschap zegt...

Havermout eten kunt u gewicht verliezen?

In een studie gepubliceerd in 2013 in "The Journal van de American College of Nutrition", onderwerpen die havermout voor het ontbijt aten voelde vollediger voor langere tijd en ervaren minder onbedwingbare trek en exemplaren van overeten dan proefpersonen die een kant-en-klare ontbijtgranen die hetzelfde aantal calorieën verbruikt. In een andere studie gepubliceerd in 2013 in "Voedingsmiddelen voor menselijke voeding van planten", deelnemers die aten van Haver graan voor 12 weken verloren meer lichaamsvet en ervaren een betere verbetering van taille-aan-heup verhouding dan proefpersonen die een placebo te ontvangen.

De waarschuwingen

Havermout eten kunt u gewicht verliezen?

Als gewichtsverlies je doel, is het belangrijk dat u zich bewust van hoe u bereiden en serveren van uw havermout. Calorieën opslaan door het meten van het bedrag van haver u, gebruik en koken ze met water in plaats van melk. Wanneer u klaar om te eten bent, beperken de hoeveelheid zoetstoffen, room, boter, gedroogde vruchten en andere calorie-rijk add-ons die u in uw kom gooien. Ook, hoewel kleine porties van havermout kunnen dienstig zijn als occasionele snacks of aanvullingen op wat je normaal eet, je bent waarschijnlijk beter gewichtsverlies resultaten zien als u een kom havermout als een volledige maaltijd gebruikt.


gerelateerde artikelen