Sporten die gunstig voor een gezond lichaam zijn

March 16

Sporten die gunstig voor een gezond lichaam zijn

Het Amerikaanse Department of Health and Human Services zegt sport verminderen uw risico van chronische ziekten en verbetering van uw fitness, aërobe capaciteit, functionele capaciteit, spierkracht en spier-uithoudingsvermogen. Alle sporten zijn gunstig voor een gezond lichaam, maar sommige kunnen beter geschikt zijn voor uw conditie en een lager risico van verwonding. Deelnemen aan sport die u genieten, dus je zal vasthouden aan het voor de komende jaren.

Zwemmen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben zwemmers de helft van het risico van dood in vergelijking met mensen die niet actief aan oefening deelnemen. Zwemmen is een superieure aërobe training, met name omdat het grootste deel van uw spiergroepen oefeningen. Het vermindert uw risico van chronische ziekten en de gezondheid van diabetici en hartpatiënten kan verbeteren. Als u last van artritis of artrose heeft, kan zwemmen verbeteren van het gebruik van uw artritis gewrichten en verminderen uw pijn. Zelfs als u niet een van deze aandoeningen lijden, plaats niet zwemmen van overmatige stress op uw gewrichten zoals andere duursporten, zoals lopen.

Kickboksen

Kickboksen verhoogt uw uithoudingsvermogen, kracht, balans, coördinatie en flexibiliteit. Volgens de website TeensHealth beweren kickboksen deelnemers dat de sport helpt hen het gevoel van mondige en vol vertrouwen, omdat het verlicht stress en gevoelens van woede en frustratie en het leert hen zelfverdediging. In de Verenigde Staten zijn er verschillende stijlen van kickboksen die betrekking hebben op verschillende niveaus van fysiek contact tussen concurrenten. Als u liever niet te stoten uit te wisselen met een andere persoon, kiezen voor een cardio kickboksen klasse, die Boksen, martial arts en aerobics combineert tijdens het gebruik van apparatuur zoals sprong touwen en bokszakken.

Fietsen

Fietsen is een populaire sport die gunstig is voor je lichaam. U kunt rijden op de straten, mountainbike op trails of kiezen voor een hometrainer in uw woonkamer. Fietsen biedt u met cardiovasculaire voordelen zonder dat hetzelfde niveau van stress op uw rug, heupen, knieën en enkels als wandelen doet. Het is een ideale sport als u last van pijn in de gewrichten heeft, of als u probeert om gewicht te verliezen.

Tennis

Volgens de Cleveland Clinic is tennis goed voor je hart, lichaam en geest. Tennis vermindert de bloeddruk en vermindert stress, die allemaal uw risico verminderen van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Deze sport verbetert ook evenwicht, coördinatie, mobiliteit, kracht en fitness. Tennis kan worden genoten door kinderen en volwassenen van alle leeftijden en u kunt de aërobe intensiteit volgens uw vaardigheidsniveau en dat van uw tegenstander.


gerelateerde artikelen