Wat spieren werkt kajakken?

January 18

Wat spieren werkt kajakken?

Wat is niet om liefde over kajakken? Uit in de natuur, potentieel ervaren zeeleven afhankelijk van waar je bent, is het mooi. En alsof dat nog niet voldoende reden om na het, uw bovenlichaam is in voor een deurklink van een training. Je rug, schouders, armen, handen, buik, borst en vooral hart zijn belangrijke doelgebieden tijdens deze avontuurlijke oefening. Zelfs een uur van kajakken zal produceren meer werk voor deze spiergroepen dan u waarschijnlijk in elke sessie van één gym raken zou.

De achterste aanval

Elke streek die u terwijl het kajakken nemen is een enkel-arm-rij. Foto doen een single-arm dumbbell of zittende kabel rij; het is fundamenteel de zelfde motie met een peddel. Elke slag werkt de lats grote mate. Terwijl één arm terug roeien is, krijgt de andere een stuk en vervolgens een contractie. Het is een effectieve workout van de rug en u kunt gaan op welk tempo of variatie u graag: sprints, lange sets, elk trekken zo hard mogelijk, wijde grip of smalle grip.

Boulder schouders

Wat spieren werkt kajakken?

In het algemeen, elk moment dat jij een rug workout, u zal raken de schouders, met name het achter hoofd van de deltoideus. In het geval van kajakken is de directe impact op de schouders veel meer betrokken dan een typische rug workout. Aan het eind van elke streek moet de peddel op en rond weer naar voren komen. Deze resolutie brengt de belasting van de spier van de grote lat tot de schouders. Die vooruit cirkelbeweging aanvallen echt de achterste en voorste en laterale delts. Nogmaals, variërend van het tempo en de breedte van je grip zal variëren hoe de spieren zijn gewerkt.

Geweren en Grip

Wat spieren werkt kajakken?

Net als elke andere roei training is het werk van de biceps een bijproduct van de beweging. In het kajakken contract de triceps actief als goed. Als één van de takken is Roeien, is raken de biceps aan die kant, de andere tak bestrijding met een voorwaartse verlenging tot meer koppel op de peddel te maken. Deze uitbreiding omvat een heleboel triceps. Zoals de biceps en triceps hun ding doen, steeds uw grip en onderarmen aangevallen door de behandeling en het manoeuvreren van de peddel. Als hoge-rep pullup trainingen, uw handen zal vermoeidheid en uw onderarmen zal worden getest tijdens een kajakken sessie.

ABS van staal

Wat spieren werkt kajakken?

Zoals bij alle roterende bewegingen, zijn de buik en de obliques sterk betrokken en verantwoordelijk voor uw prestaties. Hebt u een zwakke core spieren, veel geluk krijgen via een veeleisende kajakken sessie met enige vorm van trots. Uw kofferbak, die van uw taille naar je nek loopt, is constant bezig in een rotatie en contra rotatie manier, wat resulteert in een enorme vraag naar de wervelkolom stabilisatie en het evenwicht. Verwacht kajakken zonder te belasten uw buik- en core is zoals verwacht om te winnen van een race auto met een defecte as tussen uw wielen.

Hart van staal en Pecs voor echt

Wat spieren werkt kajakken?

Als de triceps betrokkenheid in het kajakken, is de borst ook betrokken. Wanneer één van de takken terug is Roeien, is de andere tegengaan met een voorwaartse druk, als een single-arm dumbbell bench press. Het interessante deel is dat wanneer jij een rij, uw borstspieren eigenlijk werken om te stabiliseren van de schouder en trek de arm in, zodat de borst op beide armen tegelijk in tegenovergestelde mode functioneert. En f die was het niet voor de hand liggende, kajakken is een cardio-respiratoire aanval. Of u sprint of kust, uw hart en longen worden getest op elke één rij voor de duur van uw avontuur.


gerelateerde artikelen