Ontbijt voeding voor diabetici met hart-en vaatziekten

April 6

Ontbijt voeding voor diabetici met hart-en vaatziekten

Ontbijt is een belangrijke maaltijd voor een diabetespatiënt. Je lichaam is zonder voedsel voor ten minste acht uur en brandstof nodig. Het is nog belangrijker neemt u insuline, omdat overslaan van een maaltijd wanneer op insuline insuline schokken kan veroorzaken. Het juiste ontbijt zal houden uw bloedglucose stabiel en uw hoge energie-niveau. Wat je eet voor het ontbijt is nog belangrijker als u zowel diabetes en hart-en vaatziekten hebben.

Diabetische maaltijd Planning

De verhoudingen van de eiwit-, vet- en koolhydraten in diabetische maaltijden moeten worden afgewogen volgens uw algehele dieetplan en uw dagelijkse lezingen van de bloedsuikerspiegel. Volg de aanbevelingen van uw arts voor uw specifieke toestand. In het algemeen, een dieet dient: zes of meer porties van vezelrijk korrels, bonen of zetmeelrijke groenten; drie tot vijf porties groenten; twee tot vier porties van fruit; twee tot drie porties van melk; twee tot drie porties vlees, vis of andere eiwit en een kleine hoeveelheid vet.

Dieet voor hart-en vaatziekten

Een dieet voor hart-en vaatziekten is vergelijkbaar met een dieet, behalve dat je niet meer dan zes ounces gekookt vlees of vis dagelijkse en niet meer dan drie eten moet of vier eierdooiers per week. Vermijd gefrituurd voedsel en limiet vetten en oliën om vijf tot acht theelepels per dag. Mensen met hart-en vaatziekten moeten ook zout beperken tot 2400 mg of minder per dag en eet vis, vooral vette vis, ten minste tweemaal per week.

Ontbijt opties

Ontbijt levensmiddelen die voldoen aan de speciale wensen voor zowel diabetes en hart-en vaatziekten zijn direct beschikbaar. Probeer een omelet gemaakt met eiwit en gebakken groenten, volkoren toast, stukjes sinaasappel en vetarme melk gevoegd. Kwark met tomaten of vruchten en een hele graan bagel is een andere optie van het ontbijt. Bovenaan een ontbijt-hash van gehakte, overgebleven gekookte vlees, uien en aardappelen met frisse tomatensalsa.

Minder conventionele Breakfasts

Ontbijt hoeft niet te worden beperkt tot standaard tarief. Serveer op een volkoren tortilla quesadilla gemaakt met gesneden kip, gebakken groenten en een beetje kaas; Sommige meloen of ananas toevoegen. Volkoren pita brood gevuld met tonijn, selder, augurk en sla is een snelle, draagbare ontbijt. Een kom navy bean soep met hele korrels corn brood en een glas melk biedt goedkope vezels en eiwitten. Een gepofte aardappel gegarneerd met gekookte groenten en vetarme kaas is een ander hart-gezond diabetische ontbijt.

Andere ontbijt mogelijkheden

Voor een meer conventionele maaltijd, volkoren wafels maken en top met vers fruit. Bevriezen van extra wafels om pop in de broodrooster een andere dag. Het eten van een kom havermout met sommige gebakken of gebraden Turkije worst op de zijkant voor extra eiwitten. Probeer Franse toast met een laag-suiker vrucht verspreid, appelmoes of gesneden aardbeien. Als je merkt dat je korte op tijd, mengen een karton van yoghurt met vers fruit en een beetje melk voor een ontbijt drinken om te gaan.


gerelateerde artikelen