Yoghurt en galstenen

December 20

Yoghurt en galstenen

Galstenen zijn harde materialen in uw galblaas, en het doel van uw dieet voor galstenen is pijn en herhaling te voorkomen. Een dieet voor mensen met galstenen lijkt misschien beperkt, maar het kan waarschijnlijk ook yoghurt in matiging. Houd er rekening mee dat veel voeding en andere factoren van invloed zijn op uw risico op galstenen, en uw arts u het beste advies geven kan voor gezond blijven.

Gewichtscontrole

Yoghurt kan een gezonde onderdeel van uw dieet als u met het controleren van uw calorie-inname, omdat een gezond gewicht kan helpen voorkomen dat galstenen. Yoghurt is relatief laag in calorieën, en het is vanwege de hoge hoeveelheid eiwitten vullen. Voor de meest zware of zwaarlijvige individuen is een gezonde tarief van gewichtsverlies een matige 1 tot 2 kg per week. Snel afvallen en vasten uw risico voor pijnlijke galstenen verhogen.

Glycemische Index

Yoghurt kan helpen voorkomen van galstenen vanwege zijn lage glycemische index. De glycemische index van een levensmiddel geeft de mogelijke invloed ervan op uw bloed-suiker niveaus, en laag-glycemische voedingsmiddelen, zoals yoghurt, niet uw bloedsuikerspiegel doen spike. Wanneer je te veel hoog-glycemische koolhydraten, zoals suiker, gedroogde aardappelen en wit brood eet, kan je ontwikkelen of verergeren van Type 2 diabetes. Diabetes is een risicofactor voor galstenen.

Vetten en suikers

Uw risico op galstenen verhogen wanneer u uw proteïne van rood vlees, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Yoghurt kan lager zijn dan vette vlees in ongezonde verzadigde vetten zo lang als u kies laag vetgehalte of vetvrij rassen. Melk is natuurlijk hoog in verzadigd vet, en yoghurt gemaakt van volle melk heeft 5 g verzadigd vet per kopje. Geraffineerde suikers kunnen verhogen uw symptomen van galstenen. Naturel of kunstmatig gezoete, geen suiker toegevoegd yoghurt is een betere keuze dan de vruchten-smaak yoghurt met toegevoegde suikers.

Suggesties

Een dieet om te voorkomen dat galstenen is hoog in vezel, antioxidanten en onverzadigde vetten. Enkele manieren om te verhogen uw verbruik van deze gezonde onderdelen moeten uw yoghurt met een hele korrels granen of fruit eten. De volkoren en fruit stellen vezel en fruit biedt de antioxidant vitamine C. Voor een snack, kan yoghurt met noten of lijnzaad u geven enkelvoudig onverzadigde vetten, meervoudig onverzadigd vet en vitamine E. Consult uw arts voor meer ideeën over het voorkomen van complicaties van galstenen.


gerelateerde artikelen