Darm complicaties na de operatie

December 16

Darm complicaties na de operatie

Darmkanker en kleine darmobstructie zijn twee veel voorkomende redenen voor een operatie in de buik. Darmkanker is de vierde meest voorkomende kanker in de Verenigde Staten, volgens de National Institutes of Health. Kleine darmobstructie is een verstopping in de dunne darm, waardoor de passage van de inhoud van de kleine darm. Complicaties als gevolg van de operatie zijn ileus, anastomotic lek en GI bloeden.

Ileus

Een ileus is genoemd door "Sachs het leerboek chirurgie" zwelling van de kleine darm en een verlies van de normale peristaltiek die de inhoud vooruit gaat. Peristaltiek is het wavelike samentrekking die normaal optreedt in de kleine darm en dikke darm inhoud langs het spijsverteringskanaal kunt verplaatsen. Normaal na de operatie retourneert de normale functie van de darm in ongeveer 24 tot 72 uur. Een ileus wordt veroorzaakt door drugs, metabole stoornissen, neurologische problemen en infecties. Verdovende middelen vertragen de peristaltiek van de darm voor kleine en grote. Constipatie van de grote darm komt voor bij patiënten die verdovende middelen. Een ileus van de kleine darm is niet ongebruikelijk bij gehospitaliseerde patiënten nemen van pijn geneeskunde. Verstoringen van de natuurlijke chemicaliën van het lichaam na de operatie kunnen leiden tot een ileus. Als de magnesium-, natrium- of kaliumhydroxide dat natuurlijk optreedt laag is, is er een potentieel voor een onderbreking van peristaltiek. Het lichaam moet een voldoende toevoer van deze chemische stoffen om actieve contracties van het spijsverteringsstelsel. Patiënten met ruggenmerg letsels kunnen neurologische redenen een ileus, en longontsteking of een sepsis-infectie kan leiden tot een ileus.

Anastomotic lek

Een anastomose is het naaien samen van twee delen van de darm die gereseceerd hebben geweest. Er treedt een lek op bij de twee afzonderlijke eindigt. Hierdoor kan de inhoud van de darm te lekken in de maag. Resections van de rectale dikke darm zijn met een hoog risico op lekkage, volgens Sachs. Het verkeer op dit gebied van de darm is niet zo overvloedig als andere gebieden en het weefsel waaruit de anastomosis in gevaar kan brengen. Obesitas is een onafhankelijke risicofactor voor verhoogde anastomotic lekken. Steroïden genezing door het verlagen van de beschikbaarheid van de nodige helende factoren van invloed op en kunnen leiden tot lekken.

GI Bleed

Belangrijke gastro-intestinale bloeding secundair aan een stess ulceratie optreedt in minder dan 5 procent van de gevallen, volgens Sachs. Een maagzweer van de stress treedt op wanneer een patiënt grote operatie heeft en kan niet eten. De maag blijft produceren zuur in grote hoeveelheden te benadrukken en een gat in het slijmvlies van de maag, die zal bloeden kan eten. Patiënten die een GI afloop hebben en die hebben lage bloeddruk, vereisen bloedtransfusie en ook opnieuw operatie voor het afloopgebied, hebben het hoogste gekoppelde percentage van sterfte.


gerelateerde artikelen