Beste vruchten & groenten voor een vergrote prostaat

August 27

Beste vruchten & groenten voor een vergrote prostaat

De meeste mannen ervaring prostaat uitbreiding naarmate ze ouder worden, die kan leiden tot problemen met blaas en plassen. Ook wel goedaardige prostatic hyperplasia, een vergrote prostaat klier is niet kanker en niet uw risico op prostaatkanker verhogen. Terwijl sommige mensen vereisen medicatie of chirurgie, eten van een gezond dieet, rijk aan groenten en fruit, kan helpen bij het beheren van uw symptomen. Sommige groenten en fruit bijzonder nuttig voordelen te bieden. Voor ernstige of langdurige symptomen, vraag advies van uw arts.

Antioxidant-rijke groenten

Antioxidanten verminderen ontsteking en ondersteuning van het vermogen van uw lichaam te weerstaan en te overwinnen van infecties en ziekte. In een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in februari 2007, geanalyseerd onderzoekers de diëten en prostaat gezondheid van ruim 6.000 mannen leeftijd van 46 t/m 81. Deelnemers die rijke hoeveelheid groenten verbruikt bleken te zijn aanzienlijk minder kans op het ontwikkelen van een vergrote prostaat dan deelnemers die dat niet deden. Hoge inname van anti-oxidanten vitamine C, Luteïne en beta-caroteen was tevens gekoppeld aan een gezonde prostaat. Groenten die bijzonder rijk aan vitamine C bevatten rode paprika, waarmee meer dan 100% van de dagwaarde per portie, tomaten, broccoli en aardappelen. Voor beta-caroteen, consumeren donkergroene bladgroenten, zoete aardappelen en wortelen. Donker lommerrijke groen zijn ook rijk aan Luteïne.

Antioxidant-rijke vruchten

Vruchten zijn extra waardevolle bronnen van antioxidanten, met name vitamine C en beta-caroteen. Een middelgrote oranje of kiwi fruit meer dan voldoet aan uw dagelijkse behoefte aan vitamine C. aardbeien eten, grapefruit en mandarijnen bieden ook grote hoeveelheden. Meloen levert vitamine C en beta-caroteen. Vruchten hoog in andere carotenoïden ook bevorderen prostaat gezondheid, volgens de Academie van voedings- en dieetleer. Kijk voor rood, oranje en diep-gele variëteiten, zoals mango en abrikozen.

Vezelrijk rassen

Een hoog-vet, lage-fiber dieet leidt tot onevenwichtigheden van geslachtshormonen, waardoor cellen in uw prostaat te vermenigvuldigen. Om uw vet inname verlagen en consumeren meer vezels, bezuinigen u op vette, inflammatoire voedingsmiddelen, zoals rood vlees, volle melk en gefrituurd voedsel, integratie van meer vezel-rijke groenten en fruit in uw maaltijden. Bonen en linzen bieden rijke hoeveelheid vezels en eiwitten, minus de verzadigd vet van vette vleeswaren. Gekookte linzen, bieden zwarte bonen en kidney bonen 6 tot en met 8 gram vezels per 1/2 kop, gaat een lange weg naar de aanbevolen 25 tot 35 gram vezels per dag. Gekookt van erwten, bieden spruiten en rapen elke 3 tot en met 5 gram per portie. Appels, abrikozen, gedroogde vijgen en mango bieden 2,5 tot 3 gram per portie.

Extra Tips

Een hart-gezond dieet kan helpen afwenden van risico's een vergrote prostaat, de gids van de gezondheid "New York Times" in augustus 2014 gemeld. Naast eten overvloedig fruit en groenten, benadruk voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, die cardiovasculaire gezondheid bevorderen en ontsteking te verminderen. Beste bronnen zijn vette vis, zoals zalm, haring en makreel, flaxseeds en walnoten. Geraffineerde graanproducten, zoals wit brood, instant rijst en lage-fiber granen, vervangen door hele korrels voedingsmiddelen, zoals havermout, bruine rijst en quinoa. Terwijl hydratatie belangrijk is, kunt het drinken van teveel vloeistof urineren problemen verhogen. Beperking vloeistoffen tot ongeveer 2 quarts per dag, tenzij uw arts anders verzoekt. Cafeïne en alcohol kunnen ook uw klachten verergeren.


gerelateerde artikelen